Forumet - Biologisk mening med kärlek?

Biologisk mening med kärlek?

286 0 33

Spana också in:

SKINS:

Man kan inte överleva utan kärlek


...Hur fan är det ett svar? Någonstans måste ju kärleken ha utvecklats fram. "Man kan inte överleva utan kärlek" är trams. Uppenbarligen levde organismerna som vi härstammar ifrån utan kärlek i miljontals år.

The Elin:

är väl meningen att man ska hålla ihop för att uppfostra ungjävlarna


...precis. Vi människor behöver väldigt lång tid på oss innan vi blir fullvuxna (till skillnad från andra djur), varför det sakta har blivit mer och mer fördelaktigt att hålla ihop (de med svagare "kärlek" eller snarare proto-kärlek kunde inte hålla sina barn vid liv tillräckligt länge -> de försvinner ur genpoolen).

RickityTickityTin:

Finns det någon biologisk mening med att hata? [rolleyes]


Ja, självklart? Hade det varit en nackdel att kunna hata så hade vi troligtvis förlorat förmågan att hata.
jojOzZz:

cirkelargument, mein herr.
dvs
vi utvecklade hatet för att det är en fördel.
vi vet att det är en fördel för att vi utvecklade det.


Eh, vad pratar du om?

En organism har inte något som liknar hat ("proto-hat" bör vi nog prata om). Den organismen dör innan den förökar sig. En annan organism har hat, vilket gör att den lever tillräckligt för att kunna föröka sig.
Repeat några tusen generationer, och vi har en livsform som är kapabel att hata.

Du missförstår brutalt vad evolution innebär. Ja, vi vet att det är en fördel därför att vi utvecklade det, eftersom annars hade vi antagligen inte haft kvar det. Hade det varit en så pass stark nackdel att ha hat att vi inte hade reproducerat lika mycket så hade möjligheten att kunna hata försvunnit.