Forumet - Birger lär sig spela gitarr (tips tack!)

Birger lär sig spela gitarr (tips tack!)

2930 0 24
Nu är det så att jag under en lång tid haft svårt att hitta ett syfte med min tillvaro och eftersom jag inte är speciellt bra på något tänkte jag att musik kan vara bra eftersom jag ändå måste börja från noll. Jag har alltså fått låna en akustiskgitarr från en kompis och vill nu lära mig spela.

Fråga: Var ska jag börja? Låtar? Allmänna tips? Jag är alltså helt nybörjare.

Jag kommer hålla er uppdaterade med mina eventuella framsteg [cool]
Lär dig A, C, D, E, F som inte är barré (inte moll då, alltså, ba' dur-fusk-F till en början) samt G i både dur och moll utantill, så att du inte behöver kika på ett papper för att minnas hur de skall tagas.

Barréackord är lite drygare. Det kan du gå på senare.

Men, mja, det finns ett galet antal låtar som allena innehåller dessa ackorden. Och om de innehåller barréackord och man inte har lust till barré kan man transponera.

Spana också in:

Ögon i en plåthink:

Lär dig A, C, D, E, F som inte är barré (inte moll då, alltså, ba' dur-fusk-F till en början) samt G i både dur och moll utantill, så att du inte behöver kika på ett papper för att minnas hur de skall tagas.


Hur tar man 'fusk-F'? Och kan man spela G moll utan att kunna barré(?)ackord?

My dreams are her:


Tack [bigsmile]

Förevig:

Körde mest ackord i början och nu blir det till att träna på att plocka [crazy]


Okej, hur länge har du spelat? Det vore fint att kunna plocka, hur lång tid tar det att lära sig?
Till att börja med krävs det tålmodighet och en rejäl vilja att verkligen vilja lära sig spela något instrument (över huvud taget). Många köper en dyr gitarr som sedan får stå i garderobens "skam hörn". Annars är det bortslösade pengar såvida du inte vill använda gitarren som någon slags dekoration.

Börja med simpla låtar som innehåller "gitarr-tabs" så som Smoke on the water. Bygg sedan vidare med andra låtar som kräver ackord. Som i viss mån anses vara mer invecklat. "Power ackord" är också något du kan lära dig.
Birger:

Hur tar man 'fusk-F'? Och kan man spela G moll utan att kunna barré(?)ackord?


Öh, nä. G-moll går inte på annat vis. Men man kan transponera låten till en annan tonart, så att du slipper spela just G-moll, och kanske kan spela A-moll istället, om du drager upp låten ett tonsteg.

Bifogar en bild på vad jag kallar fusk-f. [crazy] Det heter säkerligen något annat egentligen. Du skall inte spela på E eller A i detta ackordet, utan ba' strängarna du håller. [crazy] Notera att jag trycker ned två strängar med mitt pekfinger.

f.png

x_marty:

Annars är det bortslösade pengar såvida du inte vill använda gitarren som någon slags dekoration.


Mina gitarrer hänger på väggen, då slipper man ha tavlor [ops]


Ögon i en plåthink:

fusk-f.


Testa annars att ta detta fusk-f men flytta upp (närmre taket, inte tonmässigt) ringfingret ett sträng och sätt lillfingret där ringfingret är på bilden. Sedan bör du kunna komma runt med tummen till översta bandet. Vips så har du ett "riktigt" F utan barré.
x_marty:

"Power ackord" är också något du kan lära dig.


Fast det är väl mer för elgitarr? Och det är inte riktigt det jag vill lära mig till att börja med.

Stereotyp:

Här!


Lite för avancerat än så länge.

Ögon i en plåthink:

Bifogar en bild på vad jag kallar fusk-f. [crazy]


Tack [y]
Birger:

Okej, hur länge har du spelat? Det vore fint att kunna plocka, hur lång tid tar det att lära sig?Körde väl igång för ett år sen eller nåt, men sen så sitter jag inte med gitarren hela dagarna ;)
Brorsan har lärt mig att plocka i olika låtar och alltså hans tips var typ att bara försöka sätta sig och ta några olika ackord och försöka "plocka en melodi" [crazy]
Det gäller bara att hålla på att spela och spela..[wink]
Jävla tjöt om orelevant trams. Han ska lära sig, från grunden?

GÅ INTE DIREKT TILL ATT SPELA ACCORD/FÖRSÖKA IMITERA LÅTAR Du ska lära dig att spela från grunden innan du börjar med det, åtminstonde de grundläggande kunskaperna annars kommer du tröttna. Vänja dina händer att göra precis det du vill på en gitarr kräver träning. Många hoppar förbi, det slår dem oftast i käften. Ska du lära dig spela gitarr så lär dig på riktigt.

Jag skulle sökt en riktig gitarr lärare eller kört på någon bra L&M guitar guide med mycket videos och jam along cd's samt manual om jag var du.

Som:
http://bit.ly/aTvtcl

Hört mycket bra om den. Du kommer inom några dagar redan kunna läsa av noter och spela enkla låtar.