Forumet - Bitcoin, bra eller dåligt?

Bitcoin, bra eller dåligt?

3329 1 28

För er som inte vet så är Bitcoin en digital valuta som är helt anonym, nästan helt gratis att ha och överföra (att föra över 30m kr kostar 30öre) .

Detta gör att man kan använda den till att köpa eller sälja vad som helst, droger, vapen, pizza eller ett flygplan t.ex.

Bitcoin gillas däremot inte alls av stater, eftersom att det kan konkurrera med centralbankernas fiatvalutor och kanske utrota papperspengar som vi känner till dem idag.

Spana också in:


Buddah:
Mjae. Konceptet är intressant och delvis bra, men så som valutan fungerar idag kommer det aldrig att hålla i längden. 

varför inte? bitcoin har en väldigt bra omsättning tack vare knarkindustrin. klart, om den blir laglig så kommer den omsättningen försvinna, men det lär ju inte hända. så som det ser ut idag har ju btc ett reellt värde, i och med att det fyller en nisch som ingen annan valuta kan fylla.

NiklasW: Inflation? Det händer något som gör att värdet minskar. Folk blir oroliga, vill inte använda sig av bitcoins. Spiraleffekt. Värdet minskar. 
Bitcoins fungerar inte på samma sätt som statliga fiatvalutor och eftersom att btc är ett open-sourceprojekt och inte kan stängas ner, ungefär som bittorrents så är det inte sannolikt att inflation kommer hända, dessutom så ökar svårigheten att mina bitcoins exponentiellt med tiden, vilket kommer leda till deflation, vilket kontrar inflation.

Buddah:
För att den är så ostabil. Även om jag sålde knark så skulle jag inte ta betalt i Bitcoins för man vet aldrig vad det kommer vara värt nästa dag. 
kursen är volatil, men mervärdet är desto större i att kunna göra anonyma betalningar elektroniskt, vilket påvisas av det faktum att så mycket droger faktiskt handlas i btc. jag menar, de kommer inte direkt börja ta kreditkort, och med kontanter når man bara en väldigt lokal marknad.