Forumet - Black lives matter eller All lives matter?

Black lives matter eller All lives matter?

13362 0 93
Vad tycker ni är den rätta termen? Själv tycker jag att black lives matter är ett skämt och är jag är mycket för all lives matter.
tycker inte man ska isolera allt sånt till en ”ras” utan tycker alla ska ha samma rättigheter.
Svarta personer har det nu i 2017 (2018) riktigt bra, har inte märkt att någon som är svart är annorlunda än någon som är vit.

Plejadisk Panda: Ja, som polis måste du helt klart vara mer försiktig i vissa områden jämfört med andra.
Men till vilken grad kan denna "försiktighet" försvaras? Ska polis kunna använda övervåld, dödligt såväl som icke-dödligt, mot oskyldiga hursomhelst för att de är rädda?

Plejadisk Panda: Alltså, varje fall av övervåld är såklart ett problem
Anser du att det är ett samhällsproblem eller är det enbart några få incidenter av övervåld?

Plejadisk Panda: Just dessa fall tror jag är typexempel för sådana incidenter som är oerhört svårt att undvika.
Du frågade förut om det verkligen var någon som försvarar polisens agerande vid Castile-fallet. Är det inte detta polisagerande som du nu försvarar?

Plejadisk Panda: Det innebär att du inte kommer förlita dig på polisen för att lösa dina problem. Vilket innebär att ditt eget våldskapital och rykte om att inte ta skit blir väldigt mycket viktigare.
Detta stämmer endast om ditt liv är fyllt med våldsamma konflikter med andra människor. Någon som inte har dessa konflikter har ingen anledning att ens egen våldskapital blir mycket viktigare.Tror du att merparten av BLM-rörelsen består av våldsamma människor?

Plejadisk Panda: Jag tror blyförgiftning har en försvinnande liten roll i svartas överrepresentation i brottsstatistiken.
Vad får dig att säga det?

anonym321123: Men till vilken grad kan denna "försiktighet" försvaras? Ska polis kunna använda övervåld, dödligt såväl som icke-dödligt, mot oskyldiga hursomhelst för att de är rädda?
Nej. Men eftersom poliser inte är automatiserade robotar så kommer ingripanden ske på ett spektrum från väldigt bra till väldigt dåligt. Avvikelser kommer alltid att inträffa.


anonym321123: Anser du att det är ett samhällsproblem eller är det enbart några få incidenter av övervåld?
Det är ju alltså bägge och. Det handlar om avvikande incidenter som i sin tur är en följd av ett samhällsproblem.


anonym321123: Du frågade förut om det verkligen var någon som försvarar polisens agerande vid Castile-fallet. Är det inte detta polisagerande som du nu försvarar?

Det är inte försvarbart. Men däremot väldigt förklarligt och väntat att sådant inträffar.


anonym321123: Detta stämmer endast om ditt liv är fyllt med våldsamma konflikter med andra människor. Någon som inte har dessa konflikter har ingen anledning att ens egen våldskapital blir mycket viktigare.Tror du att merparten av BLM-rörelsen består av våldsamma människor?
Nja. Snarare gäller det så länge du känner en stor risk för att utsättas för brott. Och det är  vardagen för många svarta i USA. T.ex. är 36% av svarta i Florida dömda för svårare förbrytelser(felonies). I många områden är en majoritet av svarta män våldsbrottslingar. Utsattheten är total and you better be able to hold your own. 
För att slippa den typen av eskalering av våld detta leder till vore det önskvärt om man istället förlitade sig på polisen. Ökat förtroende är fundamentalt för detta.anonym321123: Vad får dig att säga det?
Relativt få barn uppskattas vara drabbade av förhöjda nivåer av bly (0.8% år 2007). 

Plejadisk Panda: Nej. Men eftersom poliser inte är automatiserade robotar så kommer ingripanden ske på ett spektrum från väldigt bra till väldigt dåligt. Avvikelser kommer alltid att inträffa.
Tror du att träning kan leda till att det blir betydligt färre incidenter av övervåld (jag pratar inte bara om dödsfall nu)?

Plejadisk Panda: Det är inte försvarbart. Men däremot väldigt förklarligt och väntat att sådant inträffar.
Castilo skrek inte åt polisen, han svor inte åt dem, han uppgav att han hade en pistol och hans familj var i bilen. Hur är skjutningen väntad? 

Plejadisk Panda: Nja. Snarare gäller det så länge du känner en stor risk för att utsättas för brott. Och det är  vardagen för många svarta i USA.
Menar du att folk utför "proaktivt" våld för att bli säker på att de inte blir skadade (säg till om du inte fattar vad jag försöker säga)?

Plejadisk Panda: T.ex. är 36% av svarta i Florida dömda för svårare förbrytelser(felonies).
Vart får du denna siffra?Hur många av de som är dömda för svåra förbrytelser hade begått våldsbrott? Hur stor del av dessa brott var incidenter mot andra kriminella?

Plejadisk Panda: För att slippa den typen av eskalering av våld detta leder till vore det önskvärt om man istället förlitade sig på polisen. Ökat förtroende är fundamentalt för detta.
Jag förstår inte riktigt varför man bör ha starkt förtroende för polis när de i ett betydligt antal fall agerar helt felaktigt.Har jag förstått dig rätt när jag säger att du tycker att man inte bör kraftigt kritisera polis för att ha betett sig olämpligt eftersom du anser att polisvåld är en automatisk effekt av våldet som begås av civila?

Plejadisk Panda: Relativt få barn uppskattas vara drabbade av förhöjda nivåer av bly (0.8% år 2007).
Vart har du funnit denna siffra?Områden med hög kriminalitet kan ha en betydlig högre andel blyförgiftade än landet i allmänhet.Blynivån på barn i Baltimorekvarter 2010-2013 (från videon):
baltimore1.png


 Jag vill också säga att om det nu är relativt få barn som drabbas av förhöjda nivåer bly i blodet, så innebär det inte att vuxna inte lider av förhöjda blynivåer i högre grad. Många av de allvarliga brotten begås av unga myndiga. Freddie Gray, en svart man från Baltimore, var född 1989 och hade höga blynivåer.

Spana också in:


anonym321123: Tror du att träning kan leda till att det blir betydligt färre incidenter av övervåld (jag pratar inte bara om dödsfall nu)?
Absolut.

anonym321123: Castilo skrek inte åt polisen, han svor inte åt dem, han uppgav att han hade en pistol och hans familj var i bilen. Hur är skjutningen väntad?
Som polis i USA är du oerhört medveten om denna typ av incidenter:När någon nämner att det finns ett vapen i bilen och personen i fråga börjar rota runt så kommer sannolikt det enda polisen har i tanken vara vapnet. En bra polis kommer däremot inte dra sitt vapen och skjuta, 99.9% av dessa fall är det aldrig något problem. Tyvärr håller inte alla poliser högsta standard, vilket ibland leder till ödesdigra misstag. 


anonym321123: Menar du att folk utför "proaktivt" våld för att bli säker på att de inte blir skadade (säg till om du inte fattar vad jag försöker säga)?
Det handlar förstås inte om att folk springer ut på gatan och börjar slå ner folk i förebyggande syfte. Utan det handlar om att tröskeln för att ta till våld är betydligt lägre i dessa samhällen, då man har mycket att tjäna på ett våldsamt rykte.


anonym321123: Vart får du denna siffra?Hur många av de som är dömda för svåra förbrytelser hade begått våldsbrott? Hur stor del av dessa brott var incidenter mot andra kriminella?
http://paa2011.princeton.edu/papers/111687 sid.11

In 2015, 58% of African American males currently serving sentences of one year or more were sentenced for a violent crime.

Huruvida offren själva var kriminella är nog svårt att ta reda på.

anonym321123: Jag förstår inte riktigt varför man bör ha starkt förtroende för polis när de i ett betydligt antal fall agerar helt felaktigt.Har jag förstått dig rätt när jag säger att du tycker att man inte bör kraftigt kritisera polis för att ha betett sig olämpligt eftersom du anser att polisvåld är en automatisk effekt av våldet som begås av civila?
Du får definiera "betydligt antal fall". Jag skulle tro att en övervägande majoritet av ingripanden sker precis enligt regelboken. Överträdelser är nog, sätt till mängden ingripanden, rätt sällsynta.

Man kan absolut kritisera polisen. Men rimligtvis bör det ske på ett produktivt sätt som leder till förbättring, snarare än vad det BLM håller på med.
anonym321123: Bly
Jag har väldigt svårt att hitta någonting alls som tyder på att detta förklarar överrepresentationen hos svarta. Men man kan ju alltid hoppas på att sådant är fallet, eftersom det, med tanke på de nuvarande väldigt låga nivåerna av blyförgiftning, betyder att svartas situation är på väg att förbättras avsevärt.
Black Lives matter är en svart intresse grupp. Den grundläggande premissen för en intresse grupp är dess nödvändighet. Motiveringen till Blms existens är verklighetsuppfattningen att det finns ett hot mot svartas intressen baserat på invalidering av deras ego:n. Att döpa sig till sin centrala axiom är ganska rationellt om det är den grundläggande principen för rörelsen.

Plejadisk Panda:
Vem försvarar sådant beteende?

Grejen är ju att det finns minst lika många liknande videos där polisen skjuter vita.
men man ser ju att han som blir skjuten tar sin  högerhand bak mot fickan och jag tror nog att polisen då trodde att han skulle dra fram ett vapen vilket gjorde att polisen satte säkerhet framför chansning. så att det skulle varit mord tror jag inte då dem kom till platsen med anmälningar om att han skulle ha suttit och riktat vapen mot förbigående genom fönstret och då förmodligen ha det på sig när dem skulle gripa honom.

Plejadisk Panda: Absolut.
Anser du att polisen i USA måste blir mer tränade för att hindra att människor som Castile blir dödade?

Plejadisk Panda: När någon nämner att det finns ett vapen i bilen och personen i fråga börjar rota runt så kommer sannolikt det enda polisen har i tanken vara vapnet. En bra polis kommer däremot inte dra sitt vapen och skjuta, 99.9% av dessa fall är det aldrig något problem. Tyvärr håller inte alla poliser högsta standard
Jag ser ingen större likhet mellan Castile-situation och de klipp du länkar. T.ex. så hade ingen av dem barn i bilen. Och varför skulle man nämna att man har en pistol om man planerade att börja skjuta?

Plejadisk Panda: det handlar om att tröskeln för att ta till våld är betydligt lägre i dessa samhällen, då man har mycket att tjäna på ett våldsamt rykte.
Kan du ta ett konkret exempel på en sådan situation? ("A gör detta mot B, B gör sedan det här")
Plejadisk Panda: Huruvida offren själva var kriminella är nog svårt att ta reda på.
Det är synd, för det är ju en viktig detalj. Om det är så att majoriteten av våldsbrott är mellan kriminella så blir det ju en aning svårare att tro på att mer skepsis till polis betyder att vanliga människor blir betydligt mer våldsamma.
Jag har fått intrycket att en hel del av de mest allvarliga våldsincidenter (men jag skulle inte kunna gissa andelen) är mellan kriminella parter. Har du också fått detta intryck?

Plejadisk Panda: Du får definiera "betydligt antal fall". Jag skulle tro att en övervägande majoritet av ingripanden sker precis enligt regelboken. Överträdelser är nog, sätt till mängden ingripanden, rätt sällsynta.
En "betydande andel" fall där övervåld från polis inträffar är för mig >5%. Vad är "sällsynt" respektive "ett betydligt antal fall" för dig?

Plejadisk Panda: Man kan absolut kritisera polisen. Men rimligtvis bör det ske på ett produktivt sätt som leder till förbättring, snarare än vad det BLM håller på med.
Vad för produktivt sätt finns det?

Plejadisk Panda: Jag har väldigt svårt att hitta någonting alls som tyder på att detta förklarar överrepresentationen hos svarta
Jag menar inte att bly är den enda (eller den starkaste) faktorn, andra faktorer finns också

Plejadisk Panda: Men man kan ju alltid hoppas på att sådant är fallet, eftersom det, med tanke på de nuvarande väldigt låga nivåerna av blyförgiftning, betyder att svartas situation är på väg att förbättras avsevärt.
Det är den genomsnittliga siffran som är låg. Det är inte omöjligt att många platser med hög grad brottslighet har liknande blysiffror som Baltimore-kvarteren som är markerade på kartan.