Forumet - Black Lives Matter - nu i Sverige

Black Lives Matter - nu i Sverige

5262 0 72
Med tanke motståndet som rörelsen får av rasister och så kallade konservativa som är blinda inför sociala orättvisor och konstruktioner känns det att rörelsen behövs här också. Nu är polisbrutalitet vanligare i USA, men kan komma att bli minst lika vanligt här då fascistiska krafter har vuxit ganska snabbt här senaste decenniet.

Spana också in:


ellerhur.: Med tanke motståndet som rörelsen får av rasister och så kallade konservativa som är blinda inför sociala orättvisor och konstruktioner känns det att rörelsen behövs här också. Nu är polisbrutalitet vanligare i USA, men kan komma att bli minst lika vanligt här då fascistiska krafter har vuxit ganska snabbt här senaste decenniet.


Polisbrutalitet existerar inte i Sverige såsom i USA. Speciellt inte mot svarta. Att rörelsen har spridit sig här är urlöjligt. 
så jävla fånigt. det är inte för att de är svarta herrejösses. amerikanska poliser studerar knappt 5-6 månader. det är det, under dom månaderna spenderar dom mesta tiden med att lära sig hantera vapen och skydda sig själv i farliga situationer, inte hur man ska hantera de situationer och ta sig ut ur dom utan hur man ska skydda en själv. inte bara att 5 månader är ett skämt. polisers arbete är ej att skydda sig själv utan att skydda medborgarna. sen så finns det bevis och artiklar om hur svarta individer begår mer brott och mer våldsbrott än andra folkgrupper. om det är så att en polis skjuter en medborgare till döds utan självklar anledning så ska polisen bli av med jobbet direkt, obv, och sedan dom andra konsekvenserna.

time: Men vad är det för trams som pågår i den här tråden egentligen? Vad ger er rätten att bestämma att människors upplevelser av rasism och diskriminering inte är legitim för att det händer i Sverige? Förlåt nu, men hur många av er som skriker att BLM/förtryck mot svarta är trams och "helt i onödan" har upplevt strukturell rasism personligen? 

Många av er behöver en grundkurs i att bara lyssna på folk. Det är helt vanvettigt att diktera för någon annan hur de ska uppleva något. Den enda ni får bestämma över är er själva, där har ni fullt mandat att bestämma er för hur ni ska reagera på saker som händer er personligen, om ni tycker att ni överdrivit eller underdrivit - ingen har någonsin rätt att säga åt en annan människa att dennes känslor inte är legitima. Det är avhumaniserande, det ni håller på med.
vad ger er i vänstern rätten att säga att judar inte är förtrycka av muslimer, att lgbt-personer, kvinnor inte är förtryckta av muslimer, att kristna inte är förtrycka av muslimer,  att buddhister inte är förtryckta av muslimer, att ateister inte är förtryckta av muslimer, att svarta inte är förtryckta av araber och turkar, att icke-asiater inte är förtrycka av asiater etc. 

ni i vänstern bryr er bara om vissa grupper som är utsatta . det är vita män och kristna som bara kan vara "förtryckare" trots att human rights watch, red gross och historiskt fakta motbevisar er. Förtryck finns världen över från alla möjliga grupper.

Många av er behöver en grundkurs i att bara lyssna på folk...?  Säger vänstern? Ni påstår att EN religion och EN hudfärg är roten till all ondska, det är ingen skillnad på er och extremhögern.

Jag riktar min kritik mot hela vänstern nu, inte bara den svenska, hela vänstern världen över håller på med samma typ av retorik. 

Slutligen, ni i vänstern har INGEN vetenskaplig fakta som visar att bara vita män är/kan vara rasister/förtryckare.