Forumet - Blackberry?

Blackberry?

4041 0 72

Spana också in:

Blackberries används mig veterligen endast av affärspersoner (varför förstår jag dock inte).

Själva telefonerna har jag aldrig känt på, så jag vet inte hur hårdvaran är, men operativsystemet verkar inte precis vara något att hurra över. Liksom, i deras senaste version så är highlightsen HTML email (WOHOO! Välkommen till 2005), spellistor (musik), nedladdning av bifogade filer i email och videoinspelning. I jämförelse med andra Smartphone-OS så verkar Blackberry minst sagt vara efter.
AndyH:

Blackberry har stöd för kryptering och massa andra säkerhetsfuktioner som tex banker behöver.


Vad är det du tänker bör krypteras? Om det är nätverksöverföringar och dylikt så stödjer alla smartphones av värde sådant. Om det är lokal datakryptering du tänker på så bör även detta stödjas, eftersom vem som helst kan skriva en app för att göra det (åtminstone till Android. Till iPhone måste Apple först godkänna den).

Jag tror helt enkelt att det är någon sorts statusgrej som hängt kvar sedan Blackberry var den coolaste smartphonen på gatan. Det, samt att det troligen finns företag som vill kunna använda sina gamla blackberry-applikationer som de utvecklade för massor med år sedan.
Åtta:

Om det är nätverksöverföringar och dylikt så stödjer alla smartphones av värde sådant.


Ja, numera, men Bb har sysslat med detta länge. Det är först nu när andra kommit ikapp på den fronten som de börjar stoppa in mediafunktioner och annat, de har ju knappt haft 3G modeller tidigare.

Jag säger inte att Bb är fantastiska på något sätt, men deras niche innan har varit säkra företagslösningar för bla mobil mail.

Och sen som du säger, har ett företag investerat massor i infrastruktur för Bb vill man kanske kunna fortsätta använda den.

Men just nu är ju i princip alla gamla mobiltillverkare helt akterseglade av Iphone och HTC, nästan pinsamt hur långt efter nokia och sonyericsson är. Blackberry och motorola skall vi inte ens prata om..
AndyH:

nästan pinsamt hur långt efter nokia och sonyericsson


jag tycker inte att de är efter, som så. jag menar, s60 är i grunden ett rätt awesome operativsystem. bara en sån sak som multitasking finns ju inte på iphone, vilket känns helt värdelöst. den sak som jag kan föreställa mig att mer affärsinriktade mobiler är bättre på är bland annat batteritid. en 5800 (som jag äger) håller i en dag eller två, tror att de flesta android och iphones ligger däromkring också, men mer affärsinriktade har ju högre krav på sånt. där kan jag tänka mig att blackberry ligger i framkant jämfört med mer mainstream smartphones. och batteritid är ändå viktigt.
AndyH:

Ja, numera, men Bb har sysslat med detta länge.


Jo, definitivt. Back in the day så var ju Blackberry mer eller mindre ledande på den fronten. Men idag ser jag absolut ingen anledning till att skaffa en om man inte är knuten till befintlig företagsinfrastruktur, eller dylikt.

AndyH:

motorola skall vi inte ens prata om..


Motorola har idag en av de bästa Android-telefonerna på marknaden.
Leijonsparf:

jag tycker inte att de är efter


De har ju knappt hämtat sig från Iphone-chocken för 3 år sen, och ingen av dem har lyckats återta initiativet. Både Nokia och SE käpar nu med näbbar och klor för att inte hamna för långt bakom teknikfronten och båda tappar marknadsandelar.

För tillfället är det HTC som står för utvecklingen av mobilmarknaden och tillsammans med Apple och Google bildar de teknikfronten som alla försöker kopiera.

SE senaste lur X10 är ju ett typexpempel på en misslyckad produkt, den är dyr, plastig och en sämre kopia på HTC. Om inte SE börjar innovera snart kan de lika gärna lägga sig ner och dö. De borde ju integrera sina telefoner med PS3, Vaio och Sony Bravia tex, skapa nya sätt att konsumera mobil teknik på. En SE mobil borde ju fungera som en förlängning av det digitala SONY hemmet, de har ju grymma förutsättningar, MEN DET HÄNDER INGET NYTT!

Leijonsparf:

s60 är i grunden ett rätt awesome operativsystem.


Som det kanske framgår av texten ovan är bra hård/mjukvara jävligt ointressant om man man inte gör något med de förutsättningar man har. Och jämfört med Apple och HTC/Google så har Symbiangruppen misslyckats totalt.

Åtta:

Motorola har idag en av de bästa Android-telefonerna på marknaden.


Det var verkligen i sista stunden de lyckades klämma fram Droid, motorola ligger annars ganska risigt till med förluster på typ 30 miljader om året. Men vi får väl se, nu hårdsatsar ju motorola på android så de kanske tar revanch i år.
AndyH:

De har ju knappt hämtat sig från Iphone-chocken för 3 år sen, och ingen av dem har lyckats återta initiativet


det tycker jag inte. bara 5800 är på många sätt bättre än vad iphone är, ska man dessutom räkna n97 och s6 så kan de väl allra minst räknas som starka konkurrenter. 5800 har ju även nackdelar, men för priset så skulle jag utan någon större tvekan säga att en 5800 är ett bättre köp än en iphone.

AndyH:

Som det kanske framgår av texten ovan är bra hård/mjukvara jävligt ointressant om man man inte gör något med de förutsättningar man har. Och jämfört med Apple och HTC/Google så har Symbiangruppen misslyckats totalt.


gör vadå, menar du? vettiga apps? jag kan komma på jävligt få saker som inte finns till s60. däremot så brister det lite i pekskärmsstöd för vissa typer av apps, men det kommer garanterat bli bättre framöver. och de går ju fortfarande att använda, även om det är allmänt drygt och jobbigt. allt som kan ses som rent nödvändigt finns väl redan med fullt pekskärmsstöd. bara en app som joikuspot är i många sammanhang helt ovärderlig, och kunna tanka torrents direkt från mobilen kan också vara trevligt. jag har inte hört talas om några motsvarigheter iallafall till iphone.