Forumet - blanda olika tabletter

blanda olika tabletter

3183 0 20
Hej sötnosar :)

Bara en fråga, skulle jag kunna blanda dessa tabletter utan att få några skador? För vill inte att det liksom ska bli värsta grejen bara för att jag vill testa att blanda ett par tabletter en gång liksom :)

Loratadin Copyfarm 10 mg
Omeprazol Sandoz 20 mh
Orudis Retard
Alvedon
och en okänd, men dock väldigt liten och rund.

en av varje så det blir ju endast 5 tabletter jag får i mig :)

Spana också in:

En fråga, varför ska du stoppa i dig sånna där skitgrejjer. Har du det inte utskrivet av läkare förstår jag inte varför du vill ta det där medicinerna?

Och har du dem på recept så har läkaren nog koll på dina mediciner och att du kan blanda dem.

Även om du inte har dem på recept och du känner att du måste ta dom så !tror! jag det inte är någon fara eftersom ingen av dessa läkemedel är speciellt "kraftiga". Men läs på om läkemedlen ifall att innan, det brukar stå vad man ska undvika att blanda med på fass.

Här har du länkar:

Loratadin
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20040607005514&Doc...

Omeprazol
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20030110000120&Doc...

Orudis
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19920605000046&Doc...

Citalopram Sandoz
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20040607006368&Doc...
Kan du ge en rimlig förklaring till varför du vill blanda en massa tabletter som inte gör dig hög eller ens i närheten av hög? Det verkar sådär extraordinärt jättedumt. Är det här något fånigt "man ska inte blanda tabletter så nu ska jag göra det för att vara häftig"-trams eller vad tänkte du?
aanonyym:

aanonyym


Det är skillnad på att blanda tabletter som det blir någon effekt av och att blanda dem du skrev.. Jag menar, de du listade är en allergi medicin, en mot sura uppstötningar, en antidepressiv (SSRI dessutom [tard]), en anti-inflammatorisk och milt smärtstillande tablett (ej mycket skillnad från en alvedon faktiskt) och en alvedon... Jag menar, varför?

För det första, det känns lite retarderat att blanda tabletter bara för sakens skull om du inte ens vill åt effekterna av tabletterna..

För det andra, Citalopram ska inte blandas med varken Omeprazol eller Orudis..
Penstrokes:

Jag gillar att UMs samlade åsikt i frågan är att om man ska blanda tabletter måste man bli hög utav det.


Nu är det ju ej riktigt åsikten, hade det varit så att hon/han behövde ta dem av en anledning så hade det ju varit annorlunda, men nu ska det tas helt udda piller bara för sakens skull.. Och ska man höra det, då kan man lika gärna bli hög på det, eller hur? Jag menar, varför blanda och riskera extra mycket bieffekter och sedan ej få något ut av det?
Penstrokes:

Jag gillar att UMs samlade åsikt i frågan är att om man ska blanda tabletter måste man bli hög utav det.


Jag blandar tabletter dagligen på läkarordination. Jag har bara problem med att se syftet i att blanda tabletter om det varken är av medicinska skäl eller för att bli hög.
Zsasz:

Och ska man höra det, då kan man lika gärna bli hög på det, eller hur? Jag menar, varför blanda och riskera extra mycket bieffekter och sedan ej få något ut av det?


Varför? Finns det ett självändamål med att bli hög? Hon kanske bara vill vara allmänt självdestruktiv, eller tycker det är häftigt. Det är väl inte bättre att blanda tabletter bara för att man blir hög utav det?
Penstrokes:

Det är väl inte bättre att blanda tabletter bara för att man blir hög utav det?


Det har jag aldrig sagt, själv blandar jag aldrig tabletter, men OM man nu skulle göra det, så ser iallafall jag det som att det vore mer lönt att få något ut av det än att bara må skit på grund av det.. Båda sakerna är minst lika destruktiva fysiskt sätt, men blir du hög av det så mår man iallafall bra en stund först istället för att bara må skit hela tiden som man hade gjort om man bara tagit massor av udda piller..