Forumet - blanka

blanka

147 0 20
vill passa på att hajpa blanka. det är ett av få svenska band som konsekvent släppt bra grejer, och aldrig släppt någon skit. de hade sin storhetsperiod under typ ett halvår under slutet av 90-talet, men de förtjänar mer. så mycket mer. således, lyssna på dem. ett av de de bästa svenska banden någonsin. seriöst.
låten är mer punk än blanka vanligtvis är, men lev med det, drygjävlar.det är den de blev halvkända för. ändå något av det bästa de gjort. eller ja, minus deras fullängsade, men den gör sig bara riktigt bra som en helhet. så, ja. här är hela deras album, paloma blanka, deras ep är inte så svårt att hitta. lyssna, eller dö i skärselden som de syndare ni är.

http://open.spotify.com/album/4RM0fKPgkp4BT0KTWpGdO4

nu har ni inte längre någon ursäkt.

Spana också in:

Zapetta:

Ska ge albumet en chans när jag vaknat. Hoppas du har rätt då musiken lät bra [cute]


som sagt, mer punk än albumet. men albumet är ett av de bästa svenska albumen någonsin. skulle lätt säga topp fem. eller, kanske inte lätt, men förmodligen. minst topp tio. inte helt sällan första plats, men det beror på när man frågar mig. definitivt det mest underskattade albumet någonsin som spelats in i sverige.
how you seem a little restless, how you seem a little hopeless, baby, now, you seem a little hopeless, baby, now, again.

the sound in your heart, it reminds me of something, it went straight to my heart, now i dare close it in me.

antar jag. är mer än måttligt full. jävla shoegaze, otydliga texter och skit.
Ögon i en plåthink:

Tycker att ditt band är bättre. En gång för länge sedan hörde jag en låt som textmässigt gick i stil med "they walked in line, they walked in line", och "they fire blind". Nej, jag tänker inte på Joy Division, jag tänker på Cult of Anomie. Det var er låt.


tror du tänker på stand in line. och jag vet faktiskt inte vem som kan tänkas ha den för stunden.

och jag vill av principskäl inte jämföra mitt band med något annat band som jag gillar rent kvalitativt. det håller inte riktigt.
Miljötalibanen:

Informationen om bandet är minst sagt mycket sparsam. Någon som vet bandmedlemmarnas namn? Övriga projekt? Informationen på nätet är minst sagt sparsam.


Finns ju en del. Blanka låg på etiketten Diapazam (http://www.face​​book.com/pages/Diapazam/160152210713816?sk=info , http://www.myspace.com/diapazam , http://www.reverbnation.com/diapazammusik). Du kan köpa skivorna här: http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=22778&grp=903650

Finns en mailadress på fb-sidan bland annat, hör med den snubben.