Forumet - Blev av med oskulden precis, misstänker könssjukdom, help

Blev av med oskulden precis, misstänker könssjukdom, help

4005 1 21
Som sagt blev jag precis av med oskulden (vilket var helt underbart btw). Iaf, vi använde kondom då jag har slarvat lite mer mina minipiller det senaste. Dock kunde vi inte hålla oss ifrån varndra efter han hade tagit av kondomen och då kom hans *** i kontakt med mig därnere en kortare stund. Inget sex men fortfarande kontakt. Det har gått några dagar nu men 2 ca dagar efter sexet började jag få väldigt ont nära jag kissa. Känner fortfarande detta, känns om en urinvägs infektion typ?

Kan detta vara klamydia elr ngt helt annat? Ska kolla upp mig på ungdomsmottagningen men ville bara kolla lite extra, puuss

Spana också in:

Alltså, aatt man får urinvägsinfektion efter byte av sexpartner (eller a, första sexpartnern) är inte helt ovanligt. Sen får man lätt urinvägsinfektion om man inte kissar efter sex också. Så det kan mycket möjligt vara så att det är en urinvägsinfektion du har fått.


Förövrigt, har du frågat honom om det finns en möjlighet till att han ens har klamydia?

Men om du lääser om tex klamydia här http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Klamydia/
Så står det att det inte går att testa sig för klamydia fören en vecka efter smittotillfället. Så köp tranbärsjuice och gå och testa dig om några dagar om det inte hjälper.


lycka till
emmaa__:

Känner fortfarande detta, känns om en urinvägs infektion typ?


Extremt vanligt att tjejer får UVI efter sin sexdebut pga att de inte kissar efter samlaget. Det ska du absolut göra, så att du spolar igenom urinröret och blir av med bakterier som klättrat in under samlaget.

(okej, alla har redan sagt det där men jag säger det igen så det får största möjliga genomslagskraft)

Fingerprints:

tranbärsjuice


Som jag har förstått det finns det ingen evidens (än så länge) som styrker att tranbärsjuice eller andra syror förhindrar UVI. En alternativ förklaring skulle kunna vara att man genom att dricka tranbärsjuice får i sig mer vätska än vanligt, och att det är den ökade genomströmmningen i urinvägarna som skyddar mot UVI.
annoyed:

om jag har förstått det finns det ingen evidens (än så länge) som styrker att tranbärsjuice eller andra syror förhindrar UVI. E


pga det rensar ur med sin surhet

annoyed:

et är vanligt att kvinnor med återkommande UVI dricker tranbärsjuice i preventivt syfte,


tranbärskapslar är bättre! drack upp typ 1881 liter per dag förut annars när jag hade sådana probs.
isola:

pga det rensar ur med sin surhet


Det är vad man först trodde, men det har undersökts i flera studier utan att man hittat några belägg för teorin. Nu tror man i stället att tranbär hindrar bakterier som E. Coli att fästa sig på urinblåsans epitel.

isola:

tranbärskapslar är bättre! drack upp typ 1881 liter per dag förut annars när jag hade sådana probs.


[party]


Btw, drar tillbaka mitt förra uttalande om att
annoyed:

ingen evidens (än så länge) som styrker att tranbärsjuice eller andra syror förhindrar UVI.


. Viss signifikans har påvisats gällande tranbär som profylax för återkommande UVI hos kvinnor. Däremot är man osäker på effekten hos andra patientgrupper (barn, män, gamla) och vilken dosering som faktiskt har effekt.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov.ezproxy.its.uu.se/pubmed/17492798