Forumet - Bli kortare

Bli kortare

6942 0 22

Ice: Hade man inte kunnat förlänga, så hade man inte kunnat förkorta. Nu går båda operationer att göra.
Hade du gått in i första länken och läst, så står det att de gjorde en så kallad Z-plastik när de förkortade. Om det finns någon annan metod, vet jag inte. Du får googla om du vill veta mer.
Jag var in och kollade på båda dina länkar men jag vet inte riktigt om de gav svar på mina funderingar. Det är ju inget snack om att läkarvetenskapen och forskningen går framåt med en rasande fart. Det känns nästan som om vi för 100 år sedan levde på stenåldern om man blickar tillbaka på utvecklingen sedan förra sekelskiftet.

Du kanske missuppfattade mig eller var det nog snarare jag som uttryckte mig dåligt.

Att kapa av ett ben 2,5 cm är ju en sak om det andra benet är motsvarande längd kortare. Men nu snackar vi om en kille som är 213 cm och kanske vill bli 193 cm dvs vill bli 20 cm kortare.
En vuxen människa har ju egentligen bara en enda kroppsdel (vad jag kan komma på) som är lika stor oavsett längd och det är huvudet. Det är ju därför som dvärgar ser så roliga ut.
Så om man kapar av benen 20 cm så kommer ju alla andra delar av kroppen att vara dimensionerade av om personen just vore 213 cm och inte 193 cm. Både armar och överkropp är ju dimensionerade efter en 213 cm lång person och inte en 193 cm individ.

Så frågan är om sådana operationer som avsevärt kortar en person kommer att bli så framgångsrika?

Malonexd: Det går att lura myndigheterna och byta födelsedatum, så varför anser du att hen är ett "troll"? Anser du att alla invandrare till exempel har uppgett sitt riktiga födelsedatum?
Att trixa med sina födelsedatum är kriminellt och borde ge långvariga fängelsestraff rakt av om personen påkommes sedan skiter jag i vem som bluffar inför myndigheterna. Är det invandrare som gör det borde de utvisas på livstid.

Malonexd: Och topplistan av världens längsta personer? Hmm... han är ju lång men det finns många som är längre? Har du en "topplista" på världens längsta personer varav en av personerna är cirka 213 cm lång? Då vill jag se det, du kan inte bara hävda massor av saker utan att bevisa det.
Jag vill nog gärna se bildbevis på att killen är 213 cm lång innan jag tror  på honom. Tv ser jag honom som ett troll. Mycket glad

Malonexd: Det går att förkorta som Ice säger, men det är inget att rekommendera och det kan lätt bli fel
Frågan är väl snarare hur mycket kortare han vill bli? Är han 213 cm idag kanske det inte är någon höjdare att sänka hans längd till 210 cm med de medicinska risker det kan innebära.