Forumet - Blindtarmen?

Blindtarmen?

890 0 4
hejsan.
för två dagar sen fick jag akut ont i magen. som kramp på höger sida under naveln.
Jag hade inte haft ont över huvudtaget på hela dagen, sen på kvällen fick jag sån kramp att jag började gråta, blev yr, blek i ansiktet och hela min kropp darrade. så jag var tvungen att lägga mig på golvet. sen var jag hos vårdcentralen igår och han kände på min mage och sa att det förmodligen var blindtarmen. men nu idag har jag inte alls lika ont, doktorn sa att om jag skulle få så ont igen skulle jag åka till akuten och ta bort den. men nu när jag knappt känner av de.. kan de vara så att det här kanske är en början? eller försvann det bara och jag hade tur?
SERIÖSA SVAR SKULLE UPPSKATTAS!
tack.
emmmah:

SERIÖSA SVAR SKULLE UPPSKATTAS!


Ring till Vårdguiden eller sjukvårdsupplysningen. Det kan vara så att värken kan gå över – jag vet inte. Men! Om blindtarmen brister så får man akut spesis, blodförgiftning, och hamnar på intensiven: det är väldigt farligt. Magont är lömskt: det kan vara allt från gaser i magen, hård i magen till tarmcancer och tarmvred. Därför är det alltid bra att kolla upp sådant. Nummret till sjukvårdsupplysningen är 1177 och de har öppet dygnet runt. De som svarar är utbildade sjuksköterskor.

‹Förmodligen blindtarmen› är en rätt skum diagnos, för så vitt jag vet opererar man alltid blindtarmsinflammarion. Det som händer om man inte gör något är att blindtarmen spricker och varet i blindtarmen läcker ut i kroppen och blodet. Då får man en infektion i blodomloppet, blodförgiftning, och det vill man inte ha för det kan man dö av. Men! Väldigt få dör på grund av blindtarmsinflammation i Sverige, det händer nästan aldrig. Så oroa dig inte i onödan: men ring och fråga någon ändå för att vara på den säkra sidan – jag tror du sover godare i natt då.

Kram!
emmmah:

jag tog blodprov m.m. igår.. så vi får väl vänta på svar. men det enda jag tycker är så konstigt är att det har verkat lägga sig, jag känner endast av det vid hostningar, djupa andetag och nysningar.


Som sagt, kontakta medicinsk rådgivning. 1177 och även Vårdguiden kan hjälpa dig. vardguiden.se har nummret dit, men det är bara till för stockholmare. 1177 fungerar för alla.

Spana också in: