Forumet - Blir du bjuden på alkohol av dina föräldrar?

Blir du bjuden på alkohol av dina föräldrar?

1040 0 50
En alldeles färsk rapport från IQ visar att allt färre vuxna tycker att det är fel att bjuda barn och ungdomar under 18 år i familjen på alkohol.
2011 svarade 64 procent att de såg det som helt fel men i år hade siffran sjunkit till 48 procent.

– Det visar på en attitydförändring och jag tycker att man ska tolka siffrorna som en varningsklocka. Det här är ett område där det både funnits och finns mycket förebyggande insatser, vi får inse att vi inte är färdiga här, det måste fortsätta prioriteras, säger Magnus Jägerskog, vd på IQ, till ​​Världenidag.se.
André Vifot Haas:

Över 18 (men blev bjuden som omyndig) (Du röstade på detta alternativ)


Nångång ibland. Var ganska skötsam, drack ytterst få gånger innan jag var 18. Men om vi gick på hemmafest så köpte pappa och mamma ut till mig. De visste ju att vi ändå får tag på det, så lika bra att de köpte 5-6 öl till mig, och så höll jag mig till det sen.

Spana också in:

André Vifot Haas:

Över 18 (men blev EJ bjuden som omyndig) (Du röstade på detta alternativ)


De var stränga med sådant. Men "fick" röka och snusa som tretton fjortonåring. Eller fick och fick, jag gjorde det och det var ju ett "hallå se mig", men fick en gammal kaffeburk att aska i och stränga tillsägelser om att aldrig röka inomhus ba. Röken kunde ju sätta sig i möbler osv och det bodde ju faktiskt en astmatiker där. En astmatiker som feströkt långt efter att den fick sin astmadiagnos. Men aja.

Herregu vad jag avslöjar grejer idag. Nu får ni väl passa på att fråga intima frågor osv[crazy][crazy][crazy][crazy][crazy]