Forumet - Blir ni också less på musik?

Blir ni också less på musik?

1798 0 12
Jag känner bara just nu att en lång paus från musiken skulle nog vara bra. Alltså man orkar inte hur länge som helst. Man/Jag blir knäpp på musiken och jag finner ingen vilja att spela ens mina favoritlåtar längre. 

Känner ni också att musik kan vara tröttande? 

Spana också in:

spela/skapa eller lyssna på? jag har lätt för att bli less på skapande, vad gäller lyssnande är det snarare så att det går i perioder vilka genrer jag lyssnar mest aktivt på, så får rätt mycket variation där också. men det är rätt skönt att inte jobba med musik på daglig basis 16 timmar om dygnet, som jag gjorde rätt länge. sånt blir tröttsamt efter ett tag, även om det absolut har sin charm att förbittras över att handskas med musik för att man måste snarare än för att man personligen gillar den. så har jag personligen känt ibland som tekniker och producent, när jag gjort det aktivt. men att lyssna på, nej, så känner jag nog aldrig mer än max ett dygn, även om det ibland kan vara trixigt att komma fram till vad jag egentligen vill lyssna på.

en sak dock, jag har märkt att min musiksmak inte lämpar sig för att slentrianlyssna på kollektivtrafik när jag är själv, lyssnar till 99% på sånt som gör mig deprimerad när jag sitter ensam på tunnelbanan och är less på skiten. skulle behöva någon mindre introspektiv playlist som får såna situationer att bli mer hanterbara. som tur är inträffar dylika situationer sällan för mig.
Jag hade en ganska lång period på flera månader - kanske år - där jag inte lyssnade på musik. Jag hade inget tålamod och tyckte det var en distraktion som störde de andra sakerna jag höll på med. Men så av en händelse lyssnade jag på en låt för någon vecka sedan och jag kände hur jag diggade med. Och det var startskotten för en ny musiklyssnarperiod för mig. Nu är jag inne i det igen. Det hjälper att jag nu också har hittat lite musik som jag tycker är bra. Men jag säger inte nej till en paus om man bara känner att musik är i vägen. Either way is fine.