Forumet - Blöder efter sex

Blöder efter sex

5512 0 16
Jag och min pojkvän började ha sex för ca en månad sen och det känns jättebra för oss båda. Men efter varje gång så blöder jag, inte kraftigt och inte så lite så att man inte lägger märke till det. Men det är riktigt jobbigt!

Vi har kanske haft sex runt 10 ggr och blödningen kommer dagen efter och fortsätter 2-3 dagar framåt. Någon utav er där ute som har samma problem?

Vad kan det vara egentligen? Allergisk mot kondomer? Kom han emot min livmoder alldeles för hårt? Dåliga blodkärl? Skaver? Har ingen aning själv, så är väldigt tacksam för seriösa svar!

Spana också in:

linneqqc:

Jag och min pojkvän började ha sex för ca en månad


En viktig fråga är huruvida du har haft sex innan du hade sex med din (nuvarande) pojkvän. Alltså: har du haft sex förut? Om ja, har det hänt att du blödit då också?

Det låter som att du inte har haft sex innan du hade det med din pojkvän men jag var tvungen att fråga ändå. Jag antar också att du varit utan mens gångerna du haft sex.

I alla fall. Du borde nog kolla upp det. Jag googlade lite och till och med ​Veckrevyn tycker att du ska gå och kolla upp det (de skriver hos en gynekolog, men ungdomsmottagningen borde väl funka också, eller?)

På den finska organisationen FOlkhälsans hemsida besvaras olika frågor om ​sex och blödningar. Folkhälsan skriver att den första gången en tjej har sex och blöder så beror det ofta på mödomshinnan (som, vad jag förstår, finns hos en del, men inte alla, tjejer som inte haft sex). Folkhälsan skriver också att blödningar kan förekomma de närmast följande samlagen efter första, då på grund av bristningar. Jag antar att det är för att kroppen inte är van vid sex...

Men blödningar efter varje samlag? 10 gånger? Det känns inte riktigt hälsosamt. Och så långa blödningar också... hm.

Kort och gott -- KOLLA UPP DET!
jason:

En viktig fråga är huruvida du har haft sex innan du hade sex med din (nuvarande) pojkvän. Alltså: har du haft sex förut? Om ja, har det hänt att du blödit då också?


Jag var oskuld och har alltså inte blödit förut. Har pratat med pojkvännen och han säger att vi måste kolla upp det om det händer en gång till. Jag blöder ju inte längre.. Men antagligen så är det att jag inte är van vid att ha sex.

Kollade också med en doktor via internet och han sa "När någon kommer emot din näsa tillräckligt många gånger i omgångar, då börjar du börja blöda näsblod. När någon kommer emot din livmoder tillräckligt många gånger, då kan du börja blöda därifrån". Något i den stilen, och vi ska absolut kolla upp om det är därför!
enhimmelskdrog:

gör det ont under sexet? vet att du skrev att det känns bra men ibland kan det nog göra både och..


Det gjorde ont dom första 3 gångerna, men bara i början. Sen gick det över lika snabbt som det kom. Det var lite ömt efteråt, men gick över efter ca 10 minuter..
ska nu till doktorn imorgon och kolla vad som är fel. blöder inte efter sex längre, men har något fruktansvärt ont. var nära på att dra in till akuten sist, förstår inte riktigt vad som är fel.

nu har det gått ut i ryggen så kan inte ligga normalt, pojkvännen gissar på gravid. men vågar inte gissa på det faktiskt.
Fingerprints:

är en myt


Som du ser skrev jag innan:

jason:

Folkhälsan skriver att den första gången en tjej har sex och blöder så beror det ofta på mödomshinnan (som, vad jag förstår, finns hos en del, men inte alla, tjejer som inte haft sex)


där parantesen är min tolkning och det som inte står i parantesen hämtat från Folkhälsans hemsida.

Lite googlande ger svar att det finns en sådan hinna, ett så kallat hymen. Hymen består av membran.

Det är således ingen myt att en del kvinnor har ett sådant membran

Myten som finns angående hymen/mödomshinna är dess roll i att bevisa sexuell oskuld.
Jag vet inte riktigt. Ska till barnmorskan idag och hämta ut p-piller. Ska också höra med henne om varför jag har ont osv. Senaste gångerna har jag inte blödigt någonting men har så fruktansvärt ont, som jag sa tidigare.

Vi hade sex för 1 vecka sen ungefär och gör fortfarande ont, kan inte sitta och ligga normalt.. [n]