Forumet - Blyghet

Blyghet

1578 1 40

Spana också in:

Anura:

Det är pga dagens samhälle tror jag.


Måste du alltid leta en syndabock och något annat än dig själv att skylla på? Vissa människor är introverta (kanske nödvändigtvis inte blyga iofs), andra är extroverta. Jag är introvert, och har varit rätt blyg genom åren, men det behöver inte alls "skada alla möjligheter i ens liv". Lär dig leva med det. Steve Jobs var en introvert person.

Försök förtränga blygheten och låtsas att du är mer självsäker än vad du är, utan att bli dryg. Fråga dig vad som är det värsta som kan hända, egentligen. Det är inte farligt att prata med nya människor, att snacka i grupp, att redovisa i skolan, att gå fram till en snygg tjej, eller något annat du är blyg för. Det är jobbigt kanske, men konfrontera dina rädslor istället så ska du se att det släpper lite med tiden.
Pickaboo:

Jag är introvert, och har varit rätt blyg genom åren, men det behöver inte alls "skada alla möjligheter i ens liv". Lär dig leva med det. Steve Jobs var en introvert person.


Hur jobbigt är det för dig att vara introvert i dagens samhälle? Skadar det dina möjligheter? Som tjejer osv?

Jag är inte blyg längre, kanske lite lite introvert. Men har inget stort socialt nätverk eller en flickvän.
Anura:

Jo, det gör jag. Vad är det du tror jag inte har lärt mig?


Att din blyghet och dina problem inte alls har att göra med rasismen/främlingsfientligheten utan din uppfattning (fördomar) om andra människor.

+ Att du inte löser dina problem genom att vara passiv. Om du har ett problem, vänta inte på att andra ska lösa det åt dig.
Skitty:

förträng


"Förträngning", eller bortträngning, betyder ungefär att förneka eller trycka undan obehagliga tankar/insikter/minnen. Det är nog inte vad du syftar på, och det är dessutom rätt hopplöst att försöka förtränga ett helt personlighetsdrag.Anura:

Vad ska man göra åt blyghet


Sist och slutligen handlar det om att utsätta sig. Att utsätta dig för situationer som känns obehagliga, och därmed visa för dig själv att dina rädslor 1) inte alltid är rationella 2) inte behöver styra hur ditt liv ser ut.
Blyghet är en jävla myt, det är inte blyghet ni/vi upplever utan rädsla för att antingen bli avvisad eller dömd på något sätt.

På något vis så är normen att inte uppröra folk, inte vara kontroversiell. Det är tydligen bra. Frågan är om det är ärligt.

Jag har lite svårt att svara på din frågeställning pga. det jag redan skrivit och dessutom finner jag dig väldig lättstött.

Jag vet inte vad som är fel.