Forumet - Blyghet - hjälp

Blyghet - hjälp

1712 1 5
Hej! Jag mår så fruktansvärt dåligt pågrund av att jag är så blyg.. Ibland är det inget jag tänker på men så kommer det stunder där jag inte kan hantera mig blyghet och blir jätte nervös, t.ex när jag träffar nya människor jag vågar knappt prata, börjar stamma, svettas och vågar inte kolla folk i ögonen. Jag vågar aldrig ta plats och liksom vara i centrum. Jag skulle vara verkligen jätte tacksam ifall någon har något tips på hur man kan få bort blygheten och våga vara sig själv mer. Tack på förhand 
Social kompetens är en färskvara som man får öva upp och dessutom hålla igång för att den inte ska försvinna. Jag kan också vara himla blyg ibland (och var framförallt det för några år sedan), men tar man små steg i taget tills man börjar acceptera att höra sin egen röst ibland också så går det nog av sig självt sen för de flesta.

Spana också in:

Låter kanske astråkigt, men öva, öva på att vara social och utmana dig själv. Sen bör du försöka att inte tänka så mycket, jag har roligast och känner mig bekvämast i sociala sammanhang där jag inte tänker och analyserar allt som händer. Sluta sitta och fundera på vart du ska fästa blicken, försöka lyssna om du stammar eller prata konstigt - försök bara att köra, vara dig själv och släppa taget.
Som edinburgh skrev så är social kompetens faktiskt lite utav en färskvara. Jag som enligt vissa skulle anses vara socialt begåvad kan också känna mig stel och lite "hej kom och hjälp mig" när jag inte träffat folk på ett tag eller i vissa sammanhang där jag inte känner mig helt trygg. Vi alla är obekväma och blyga ibland helt enkelt, det är inte konstigt alls.