Forumet - Bob Dylan fick Nobels litteraturpris... men kommenterar det inte! VARFÖR?

Bob Dylan fick Nobels litteraturpris... men kommenterar det inte! VARFÖR?

2259 0 41
I torsdags (13 okt) tillkännagavs att Bob Dylan fick Nobels litteraturpris. Men ännu två dygn senare har inte Bob själv hört av sig eller velat ha kontakt med Nobelstiftelsen. Detta är första gången sedan Nobelpriset delades ut 1901 som varken stiftelsen fått kontakt med pristagaren eller heller inte den som fått priset hört av sig till stiftelsen.

I dagens Express går att läsa...

Dylans vän: "Han kanske inte säger nåt"
Bob Dylan är årets Nobelprisvinnare i litteratur. Men låtskrivaren har själv inte kommenterat utmärkelsen.
– Han kanske inte ens kommer erkänna det, säger Bob Neuwirth, en av Bob Dylans vänner, till Washington Post.
Det har gått ett dygn sedan Svenska Akademien tillkännagav att det var Bob Dylan som får ta emot årets Nobelpris i litteratur. Men än så länge har den amerikanske artisten och låtskrivaren själv inte kommenterat utmärkelsen.
Enligt Washington Post, som har pratat med flera människor i Bob Dylans närhet, har Bob Dylan inte nämnt något om priset under hela torsdagen.
– Han kanske inte ens kommer erkänna det, säger sångaren Bob Neuwirth, en av Bob Dylans vänner till tidningen.

Källa: http://www.expressen.se/noje/dylans-van-han-kanske-inte-sager-nat/

Vad tror du? Kommer Bob över huvud taget att ta emot priset och kommer han till Sverige? Vad är anledningen till tystnaden från Bobs sida?

Här är en av hans låtar.

Spana också in:


huhh: mm han väljer nog/kanske att inte legitimera etablissemanget typ
Han har ju alltid varit lite speciell, även på scen. Till skillnad mot de allra flesta andra artister som showar, snackar och kommuniserar med sin publik, Bruce Springsteen som exempel, så kan ju Bob bara gå upp upp köra alla sina låtar i två timmar utan att säga ett enda jävla ord till publiken.
Såg honom som barn tillsammans med mina föräldrar på Öland av alla ställen 2001 när han lirade i Borgholms Slottsruin.

stoner: Syftar du på den intervjun som en journalist gjorde i Sthlm där han frågade Dylan om han var protestsångare och Dylan bara snäste av journalisten och sa något i stl med att "det är du som påstår det".

Nej. Fanns en när han hoppade av från Arlanda och en journalist hälsade med något i stil med: "Ah! Bob Dylan the symbol of the 60:s" och Bob Dylan svarade surt "For who?!". Komiskt värre.

Lee Woo-Jin: I suppose, känns dock lite snedvridet bara. Att hylla hur en person var då och inte är nu, med tanke på att han fortfarande lever. Jag kanske är lite udda som hellre hyllar stoiker än de som företräder min politiska ideologi, just nu.
Arbetarklassen måste väl ha något att se upp till. Ungefär som med Bruce Springsteen som också varit arbetarklassens hjälte även om han har lite bättre ekonomi idag än på den tiden han spelade på lokala klubbar i New Jersey.


Lee Woo-Jin: Nej. Fanns en när han hoppade av från Arlanda och en journalist hälsade med något i stil med: "Ah! Bob Dylan the symbol of the 60:s" och Bob Dylan svarade surt "For who?!". Komiskt värre.
Den dagen lär nog utebli när vi får se Dylan i Letterman eller Skavlan i SVT. Mycket glad

Är faktiskt lite förvånad att han över huvud taget ger konserter eftersom han verkar ju inte direkt stortrivas med att stå på scen inför en publik... även om det finns undantag.
Dylan på Royal Albert Hall i London 1966 med hans dåvarande band The Hawks, senare känt som The Band är ju SUPER!

stoner: Arbetarklassen måste väl ha något att se upp till. Ungefär som med Bruce Springsteen som också varit arbetarklassens hjälte även om han har lite bättre ekonomi idag än på den tiden han spelade på lokala klubbar i New Jersey.

Haha, tänker på citatet från Dark Knight. "You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain." Stämmer för Dylan, Springsteen och Tom Morello nu när de är mångmiljonärer.
stoner: Är faktiskt lite förvånad att han över huvud taget ger konserter eftersom han verkar ju inte direkt stortrivas med att stå på scen inför en publik... även om det finns undantag. Dylan på Royal Albert Hall i London 1966 med hans dåvarande band The Hawks, senare känt som The Band är ju SUPER!

Även miljonärer måste la jobba? Mycket glad

huhh: ofta? har svårt att tro det, tror snarare att det är en ohederlig tolkning. antar att du har nån källa?
http://www.wsj.com/articles/notable-quotable-bob-dylan-on-creating-jobs-1422315578

Tror att det kräver ett konto, dock hävdar han här att trickle-down-economics funkar. Lägre skatt på de rika så att de bildar företag och gynnas av att anställa arbetare. En höger teori...
Är det verkligen så otroligt att han skall byta åsikt efter x antal år? Han hade ju både en kristen samt judisk period under sin musikkarriär...

Lee Woo-Jin:
http://www.wsj.com/articles/notable-quotable-bob-dylan-on-creating-jobs-1422315578

Tror att det kräver ett konto, dock hävdar han här att trickle-down-economics funkar. Lägre skatt på de rika så att de bildar företag och gynnas av att anställa arbetare. En höger teori...
Är det verkligen så otroligt att han skall byta åsikt efter x antal år? Han hade ju både en kristen samt judisk period under sin musikkarriär...
aha ja det stämmer till viss del då, han kanske har samma ideal men blivit mer pragmatisk t.ex.