Forumet - Body Obsessed Boys (varning känsliga, mkt känslor)

Body Obsessed Boys (varning känsliga, mkt känslor)

178 0 29
det var jätte längesen jag kollade på dr phil för jag tycker inte om honom men idag var det ett bra program. det var jätte intressant. det handlade om pojkar och män (male) som har anorExia istället för kvinnor och barn.

den ena killen va 15 (eric) och den andra va 22 (troy). jag började gråta när jag såg det för det var så sorgligt. jag hoppas verkligen att de blir helt friska för de var söta. den ena killen var idrottslärare och den lilla pojkens mamma var rädd att han inte skulle kunna flytta och börja på college pga sjukdomen.

det var jätte sorgligt och man blev rätt ledsen.

AnOReXiA är en sjukdom som ofta förknippas med kvinnor så männen skäms och ignorerar/eller söker inte vård. det är inte bra för de behöver vård.

den ena pojken brukade ha jätte varmt vatten i duschen och sedan gjorde han armhävningar och situps.
Dr Phil bara - vilken av de 2 pojkarna på bilden ser lyckligast ut? och pojken bara svarade att det var den lilla pojken som var helt normal men han tyckte det var äckligt för han tyckte den var tjock. men mamman började gråta och det var verkligen jätte sorgligt.

men ett ätstörningscenter som specialiserat sig på män erbjöd dem hjälp och nu ska de få hjälp så jag hoppas verkligen att de blir friska.

så nu frågar jag för detta är ett jobbigt problem och inget att skämmas för; har du som kille en ätstörning?

body obsessed boys.jpg

Spana också in:

Butterscotch:

min storebror har. han var spink som gosse, nu är han asocial megarektiker.


vad är en megarektiker?

OF 5:

nä äter mycket mat.. för mycket


euw

iosib:

ingen sjukdom


så brukar dom säg :/

iosib:

bryr mig bara mer än jag borde.
inga närgående frågor


åh, men jag ville ju intervjua dig, (skoja bara gör inte alls ett arbete om detta)[crazy][crazy][crazy][crazy] men vill du bry dig mindre?
Jag tycker det är intressant att de som tränar mycket men äter lite just ser ut som skelett, och inte har kurvor eller muskler där de bör ha muskler. Men de vill väl bara vara smala så jag antar att det är okej för dem.
Långdistanslöpare har mindre fett än flera anorexia-offer, men är verkligen vältränade och friska. OCH smala oftast.
Killar har ju ofta andra ätstörningar som inte märks lika tydligt, tex. Ortorexi som innebär att de är träningsnarkomaner. Det är ju inte så vanligt med killar som just har anorexia, eftersom idealen för killar och tjejer ser olika ut. Killar ska vara musklade, tjejer ska vara smala. Massa dumt med sånna där ideal.

Vet inte om det här rörde ditt inlägg direkt Nemo, men jag kände att jag var tvungen. Jag har trots allt arbetat med just ätstörningar i ett år.
PlatonicLove:

Ortorexi som innebär att de är träningsnarkomaner.


Ortorexi är inte träningsnarkomani. Ortorexi är en ätstörning med en fixering på att äta och leva så nyttigt som möjligt, träningsnarkomani är ett beroende utav träning. Skillnaden må vara liten men den finns där.
Butterscotch:

mah, det var sämre förr. men det suger


va bra, alltså att det blivit bättre. men hoppas det blir ännu bättre!

sculptura:

. Men de vill väl bara vara smala så jag antar att det är okej för dem.


nää, för killar brukar det oftast handla om att vilja ha muskler och inget fett. de äter lite och tränar jättemkt vilket resulterar i mkt muskler fast de ser smala ut. svårt att förklara. men de blir inte biffiga men de har muskler överallt. fast sedan finns det väl killar med "vanlig" anorexi också men oftast brukar det som sagt vara muskler de vill. träningsberoende. en annan stor skillnad är att de inte går efter vikten. medan en kvinnlig anorektiker vet vad hon väger på grammet behöver killen knappt veta på kilot.

PlatonicLove:

Ortorexi som innebär att de är träningsnarkomaner.


där har du väldigt mkt fel

PlatonicLove:

Det är ju inte så vanligt med killar som just har anorexia, eftersom idealen för killar och tjejer ser olika ut.


beror ju inte på idealen eh.

PlatonicLove:

Jag har trots allt arbetat med just ätstörningar i ett år.


det kan man inte tro
NEMO:

där har du väldigt mkt fel


Jo, för min formulering var väldigt dålig. Mediakatt skrev bra förklaring.

NEMO:

beror ju inte på idealen eh.


Inte helt, men delvis. Visst, ätstörningar fanns redan på medeltiden, men det var inte det jag pratade om. Jag tror att anledningen till att fler killar har Ortorexi (eller sk UNS) än tjejer kan vara att våra ideal är olika. Men nej, det är inte BARA skönhetsidealens fel att ätstörningar finns. Det har jag aldrig påstått.

NEMO:

det kan man inte tro


Inte du kanske. Men det kan jag, och alla föreläsningar, allt arbete,min långa rapport och MVG i projektarbete A talar för att jag har gjort det.
Zittam:

Personligen skulle jag kalla det en rätt stor skillnad. ^^


skulle jag också vilja kalla det. dock verkar det som att (antagande) killar oftast får ortorexi till en början. te x båda två som var med i programmet hade bara börjat träna mer och äta nyttigare. den ena kunde verkligen inte se ngn vändningspunkt övh där det blev till ngn besatthet. de flesta verkar kunna det.
och skillnaden är som sagt stor när det gäller att ha ortorexi eller ngn form av början till ortorexi och sedan hamna i ett tvångsmässigt träningsberoende.

PlatonicLove:

Inte du kanske. Men det kan jag, och alla föreläsningar, allt arbete,min långa rapport och MVG i projektarbete A talar för att jag har gjort det.


jag har skrivit arbeten om anorexi och läst väldigt mkt böcker. MVG-arbeten om det är så viktigt.

med tanke på

PlatonicLove:

Ortorexi som innebär att de är träningsnarkomaner.


det uttalandet och att du sedan skyller det på ett formuleringsfel gör verkligen att man misstror dina kunskaper. hela innebörden är ju fel, men skyll du på formuleringen[rolleyes]

PlatonicLove:

Men nej, det är inte BARA skönhetsidealens fel att ätstörningar finns. Det har jag aldrig påstått.


inte jag heller[rolleyes]