Forumet - Bög vs Lesbisk

Bög vs Lesbisk

3681 0 60

Nu får ni gärna rätta mig om ni tycker att jag har fel, men jag tror i alla fall att det är lättare för lesbiska tjejer att komma ut och ändå leva ett bra liv än det är för homosexuella män. Anledningen till det är att det inte verkar lika iögonfallande och konstigt om två tjejer kysser varandra än om två killar skulle göra det. Dessutom kramas tjejer mycket mer som kompisar också än vad killarna gör och när jag gick i skolan satt tjejerna i knäet på varandra på rasterna och så. Vad tror ni andra?  

Beror på vad som avses. Rent tekniskt stigmatiseras homosexuella män i högre grad, men det beror på att det är "kvinnligt" att tända på män och därför ovärdigt för en annan man, samt att kvinnlig homosexualitet strukturellt inte tas på lika stort allvar. Sålunda kan de konkreta konsekvenserna för en homosexuell man vara grövre än för en kvinna, men å andra sidan är det ju inte behagligt att få sig själv och sin sexualitet avfärdad.

ja så är det nog. Det brukar väl folk också säga.

om du ser "blå är den varma färgen" så kan du i alla fall dra kopplingen att problemet med denna kroppsliga närvaro som (vissa, PK! f0 life) tjejer har skapar ett "trust issue" när tjejerna väl kommer ut.

- du menar alltså att du är lesbisk?, så alla gånger vi hånglat på fester, sovit i samma säng, myst och duschat ihop har varit sexuellt för dig? *känner sig utnyttjad och äcklad*

Spana också in:


Nachac: Beror på vad som avses. Rent tekniskt stigmatiseras homosexuella män i högre grad, men det beror på att det är "kvinnligt" att tända på män och därför ovärdigt för en annan man, samt att kvinnlig homosexualitet strukturellt inte tas på lika stort allvar. Sålunda kan de konkreta konsekvenserna för en homosexuell man vara grövre än för en kvinna, men å andra sidan är det ju inte behagligt att få sig själv och sin sexualitet avfärdad.
Bög = kvinnligt och avtändande, lesbisk = kvinnligt och inte avtändande?

skorpion76:
Det jobbiga med män som kommer ut som bögar är att de blir så feminina och fjolliga. Om e inte blev det tror jag att det skulle vara lättare för dem att bli mer accepterade!  
Inte alla. Men de är väl så från början men döljer det för att inte bli utstöttta osv. Har läst att bögars hjärnor är annorlunda än heterosexuellas, och deras hormonnivåer annorlunda (grov generalisering), dvs mer lik kvinnors. De ska inte behöva leka manliga för att bli accepterade.
eftersom kvinnor sexualiseras mer än män, och det därmed säljer bra när två kvinnor exempelvis kysser varandra i reklam, så anses det sexigare/finare = mer okej. Nu är det iförsig inte speciellt vanligt med varken bög eller lebbsex i reklam, men jag är rätt så säker på att det sistnämnda är betydligt vanligare.