Forumet - BÖÖÖG

BÖÖÖG

716 0 15

Spana också in:

Bad_Boy:

jag har bara en liten fråga, hur i helvete kan man va bög???


Någon annan transmittorsubstansuppsättning i hypothalamus eller någon förändring i någon nervkärna i hjärnan som resulterar i annan transmittoruppsättning.
Vetenskapen har inte varit intresserade av homosexualitet förrän ganska nyligen, så det är inte så klartlagt. Transexualitet beror på en förändrad storlek på bed nucleus of stria terminalis men det skiljer inte mellan homo- och heterosexuella, så "ändrade" sexuella preferenser beror troligtvis inte på ändrad könsidentitet. Men som sagt är det där inte klarlagt.
Bad_Boy:

jag är ingen jävla bög! jag tänder på tjejer!


som fan att du är

http://sv.wikipedia.org/wiki/Homofobi_(psykologi):

Vidare kom han även fram till att en person med fördomar mot homosexuella inte kan anses frisk och att ett samhälle som bygger på homofobi är i sig självt sjukt/fobiskt. På den tiden kopplades homofobin samman med agorafobi och klaustrofobi.

Tyrael:

Vidare kom han även fram till att en person med fördomar mot homosexuella inte kan anses frisk och att ett samhälle som bygger på homofobi är i sig självt sjukt/fobiskt.


Inte för att heja på folk som gör livet surt för homosexuella, och ja, fobier är ett ångestrelaterat syndrom, men att ha fördomar är inte samma sak som att vara fobisk. Alla har fördomar, eftersom våra hjärnor strävar efter att göra omvärlden enkel och överskådlig. Det enda som varierar är åt vilket håll vi riktar våra fördomar. En person som blivit attackerad av ett lejon kommer inte att bemöta alla lejon individuellt därefter. Det är ett helt annat exempel, men det är ändå samma princip.
Dhagor:

Inte för att heja på folk som gör livet surt för homosexuella, och ja, fobier är ett ångestrelaterat syndrom, men att ha fördomar är inte samma sak som att vara fobisk.


Vem säger att jag inte antog att han INTE hade fördomar, utan rent ut sagt har homofobi? [confused]

Dhagor:

Det enda som varierar är åt vilket håll vi riktar våra fördomar. En person som blivit attackerad av ett lejon kommer inte att bemöta alla lejon individuellt därefter. Det är ett helt annat exempel, men det är ändå samma princip.


Så du menar att det är en fördom att man är rädd för lejon efter att man blivit attackerad av ett lejon?
Tyrael:

Vem säger att jag inte antog att han INTE hade fördomar, utan rent ut sagt har homofobi? [confused]


Inte den blekaste. Jag kommenterade bara citatet. :P

Tyrael:

Så du menar att det är en fördom att man är rädd för lejon efter att man blivit attackerad av ett lejon?


Ja, det är det ju faktiskt. Du bedömmer flera efter samma normsystem. Det appliceras inte bara på människor. Vissa människor äter inte broccoli överhuvudtaget för att de en gång ätit det i en rätt som de inte gillade.