Forumet - Bör byggnationen av moskeér skattesubventioneras?

Bör byggnationen av moskeér skattesubventioneras?

1691 0 75
I ett utspel nyligen från ministern Stefan Attefall(KD) så öppnar han upp för att återinföra stödet till religiösa byggnader, något som varit avskaffat sedan 90-talet. Det har äntligen gått upp för Reinfeldts braintrust att subventionen av moskeér från det Salafistiska Saudiarabien kan innebära problem då deras värderingar krockar med våra egna. Det är samma land där kvinnor inte får gå runt utanför hemmets fyra väggar utan att ha en manlig målsman med sig, vistas utomhus utan heltäckande dräkt, och tills helt nyligen var förbjudna att köra bil. Vid det nya moskeébygget i Tensta så är en arabisk prins beredd att ge ett understöd på 400 miljoner kronor till byggnationen. För detta vill prinsen och den vedervärdiga tron han bekänner sig till, ha ett visst inflytande i moskeen. Men detta stöd från tvivelaktiga länder är alltså Stefan Attefall beredd att stoppa, men tänker i gengäld låta Skattebetalarna stå för notan!

Tycker du att stefan attefalls resonemang låter vettigt och hade du gärna sett att understöd gavs till religiösa byggnader, i synnerhet moskeer?

Tyck till!

SVD​​

Minister öppnar för statsstöd

En saudisk prins är beredd att investera hundratals miljoner i en ny moské i Tensta, och Saudiarabiens ambassad har deltagit i planeringen.

– Problemen med finansiering från tvivelaktiga länder har blivit tydligare, säger civilminister Stefan Attefall (KD), som nu kan tänka sig att återinföra det statliga stödet till religiösa byggnader.

​​Newsmill

Civiliminister Stefan Attefall vill bygga moskéer med skattepengar

Efter det senaste utspelet från bostads- och civilminister Stefan Attefall(SvD 23/4 2011) om att tillåta statsstöd för att bygga moskéer i Sverige så måste man dra slutsatsen att problemet med integrationen i dagens Sverige är att Sverige inte är tillräckligt muslimskt.

Efter det senaste utspelet från bostads- och civilminister Stefan Attefall(SvD 23/4 2011) om att tillåta statsstöd för att bygga moskéer i Sverige så måste man dra slutsatsen av att problemet med integrationen i dagens Sverige är att Sverige inte är tillräckligt muslimskt. Tills för inte så länge sedan saknade vi moskéer, vi tillät inte någon statsfinansierad massomskärelse av små spädbarn, vi har varit noga med att bedöva våra djur innan slakt, och vi har avskaffat den gamla traditionen med brudpeng. Detta har dock utgjort ett problem för den stora muslimska gruppen som invandrat till Sverige de senaste 30 åren.
Vet inte, men ska t.ex stödja svenska kyrkan så borde stödja andra religioner också. Islam är direkt inte farligare än någon annan religion, det är bara svenska fånar som är rädda för det dem inte har någon egentlig kunskap om. Svennar i allmänhet verkar bara ha en skyhög mur med fördomar gentemot islam vilket jag tycker är rätt tragiskt.

Jag tycker det är givet att alla ska få utöva sin religion fritt och kunna få bygga en moské, kyrka, tempel eller vad nu sjutton man vill göra.

Du låter förövrigt, tragiskt nog, mycket främlingsfientlig.

Spana också in:

Complicated:

Islam är direkt inte farligare än någon annan religion, det är bara svenska fånar som är rädda för det dem inte har någon egentlig kunskap om. Svennar i allmänhet verkar bara ha en skyhög mur med fördomar gentemot islam vilket jag tycker är rätt tragiskt.


Man kan ju fråga sig hur mycket kunskap du har om islam. Vad vet du om Muhammed och vad som står i Koranen?
Vad menar du egentligen när du säger att islam inte är farligare än någon annan religion, på vilket sätt utgör det inte ett hot mot det fundament vårt samhälle bygger på?
Knarko:

Ptja, om man ska tro denna tråden så är det inte muslimerna som är bovarna...


Man måste inte göra terrordåd för att utgöra ett hot. Du behöver inte vapenmakt för att ta över ett land idag. Du kan göra det genom demografi. Och att föda barn är muslimer världsbäst på.