Forumet - Bör droger avkriminaliseras?

Bör droger avkriminaliseras?

4890 0 56
Ifall drogbruk skulle avkriminaliseras så skulle samma resurser som nu läggs på att gripa drogmissbrukare kunna läggas på langare istället. Då skulle man kunna ge missbrukarna hjälp istället för att isolera dem från samhället och göra det omöjligt för dem att skaffa vitt jobb.

Spana också in:


odödlig: nej då kommer ju folk sluta knarka ju!!  
:D Mm, för ingen röker, snusar, dricker alkohol eller knarkar koffein. Antar att du skojade?

Men ja, det verkar som att en avkriminalisering eller rent av legalisering vore att föredra i dagsläget. Fördelarna väger tyngre än nackdelarna, yada yada. Liberalerna/anarkisterna har väl rätt i den här frågan.

Proteus:
:D Mm, för ingen röker, snusar, dricker alkohol eller knarkar koffein. Antar att du skojade?

Men ja, det verkar som att en avkriminalisering eller rent av legalisering vore att föredra i dagsläget. Fördelarna väger tyngre än nackdelarna, yada yada. Liberalerna/anarkisterna har väl rätt i den här frågan.

nu gör du dig lite dum faktiskt. självklart kommer kassa droger som alkohol och tobak att falla ur bruk om världen vänjer sig vid att bättre alternativ finns att tillgå och inte är dödssynd. det sker inte i en handvändning med legalisering/avkriminalisering. på populationsnivå finns alltid en tröghet i inlärningskurvan. mängder av kulturella föreställningar reglerar våra beteenden, och de tar längre tid att förändra än vad en perfekt rationell spelteoretisk analys antyder. jag slår dig med en linjal om du gör en parallell mellan detta statement och min kritik av socialkonstruktivismen. >=)

thl*kt N.:

nu gör du dig lite dum faktiskt. självklart kommer kassa droger som alkohol och tobak att falla ur bruk om världen vänjer sig vid att bättre alternativ finns att tillgå och inte är dödssynd. det sker inte i en handvändning med legalisering. på populationsnivå finns alltid en tröghet i inlärningskurvan.
Det är mycket möjligt att alkohol och tobak blir mindre populärt ifall bättre alternativ blir mer tillgängliga, men min poäng var att droger inte slutar brukas för att de legaliseras.

Proteus:
Det är mycket möjligt att alkohol och tobak blir mindre populärt, men min poäng var att droger inte slutar brukas för att de legaliseras.

aha läste lite slarvigt. sry

tror också att legalisering minskar det totala bruket. men framförallt ger det folk utrymme att hantera substanser inom ramarna för ett socialt accepterat, sunt leverne och med sunda tillämpningar. det här går inte att förneka givet att människan är en social organism.

påståendet att folk kommer "sluta knarka" var nog tillspetsat. men missbruk minskar av legalisering och det är väl missbruket som kanske är att "knarka" egentligen.
thl*kt N.: aha läste lite slarvigt. sry

tror också att legalisering minskar det totala bruket.
Har väldigt svårt att tro det. Hade fler förtärt alkohol om det vore olagligt, tror du?

Att det sannolikt minskar t.ex. dödsfall (på grund av större möjligheter till behandling och bättre kvalitet på drogerna) är en annan fråga. Det var inte vad jag kommenterade.


thl*kt N.: men framförallt ger det folk utrymme att hantera substanser inom ramarna för ett socialt accepterat, sunt leverne och med sunda tillämpningar. det här går inte att förneka givet att människan är en social organism.
Exakt, vilket var varför jag skrev att fördelarna väger tyngre än nackdelarna. Har redan medgett att både en avkriminalisering och legalisering vore att föredra, så du behöver inte övertyga mig. Det vore bara dumt av mig att argumentera emot enbart för att jag t.ex. är emot en legalisering av sexköp. Helt olika saker.
.
thl*kt N.: påståendet att folk kommer "sluta knarka" var nog tillspetsat.
Mjo. Misstänkte det men ville ändå få det bekräftat.