Forumet - Bör fackliga blockader förbjudas?

Bör fackliga blockader förbjudas?

1852 0 76
Fackförbunden utgör ett ständigt hot mot det demokratiska samhället. Företag får inte starta en kartell tillsammans, för att kontrollera priser och liknande. Men arbetstagare får skapa kartell tillsammans för att kontrollera löner och utpressa arbetsgivare. Snacka om hyckleri!

Att blockera ett företag är att skada det demokratiska samhällets tillväxt, och är därför terrorism. Därför bör fackliga blockader likställas med terrorism, och polis samt militär bör bekämoa dessa cansersvulster. Rösta på rätt alternativ.

Spana också in:

Funebo:

Ja! (Du röstade på detta alternativ)


Lemasives:

Facken har gjort mycket, men nu är dom bara bromsklossar för arbetsmarknaden. När ni inte får jobb för att någon fet gubbe ska sitta och fika istället för att jobba så vet ni vilka ni ska tacka.


+1. Att de (framför allt LO) får en massa politisk makt är också rätt sjukt.
Lemasives:

nu är dom bara bromsklossar för arbetsmarknaden


Utan facket hade du tjänat mindre. Säkerheten och arbetsmiljön på ditt jobb hade antagligen varit sämre. Du hade varit tvungen att jobba mer. Facket har kämpat för högre löner, bättre arbetsmiljö och arbetstider i över hundra år... Målen ändrar sig inte direkt pga dagens rådande ekonomiska kris. Och inte är det att bromsa arbetsmarknaden inte. Eller ser du kanske en bra arbetsmarknad som en marknad som endast handlar om en vinstmaximering och inte på något sätt handlar om att värna om arbetarnas bästa? Bra arbetsförhållanden anser iaf jag är grunden för en bra arbetsmarknad!
Funebo:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Jävla tramstroll, du är ju sämre än Comhem.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Kan vi inte istället göra så att alla fackliga motståndare blir av med alla rättigheter de har fått tack vare facket, så kan vi som inte är helt dumma i huvudet behålla våra?
God Konsument:

Kan vi inte istället göra så att alla fackliga motståndare blir av med alla rättigheter de har fått tack vare facket, så kan vi som inte är helt dumma i huvudet behålla våra?


Du har ju ändå inget jobb och kommer aldrig att få något, så för dig spelar det ju ingen roll.

EDIT: Anmäld för förtal.
Om vi säger såhär

Idag har vi ett gäng 40-50 talister som sitter och gör nada, om man ändå kommer in så skall man jobba mer för mindre lön än dom. Det är inte ovanligt att dom sitter och fikar när det skall göras något och du som ungdom får göra nästan allt. Dessa gubbar/gummor går inte att bli av med, tack Facket.

Sen sist in, först ut
Extrema minimilöner som verkligen inte ger arbetsgivaren någon lust att anställa
tvekar för att ge fast anställning då det är att blir arbetstagarens slav


Allt arbete skall vara provision förutom där det handlar om sociala frågor eller att upprätthålla lagen.