Forumet - Bör män arbeta i förskolor?

Bör män arbeta i förskolor?

6691 0 134

Senaste tiden har en fruktansvärd pedofilskandal uppmärksammats i media, där en 21-årig  praktikant misstänks för grova sexuella övergrepp på nio barn. Händelsen väcker många frågor och diskussionen kring hur detta egentligen kunde hända.

Nu höjs också röster som menar att män, som nästan ligger bakom alla sexuella övergrepp på barn, överhuvudtaget inte ska arbeta på förskolor med barn. Detta för att helt minimera risken för att ett övergrepp ska ske. Föräldrar har dessutom gått ut och sagt att de ofta känner lättnad av att veta att det inte finns några manliga förskolelärare på förskolan de sätter sina barn på. 

Bör män verkligen få arbeta i förskolor?

http://www.aftonbladet.se/debatt/article18699901.ab

Bör män arbeta i förskolor?

Spana också in:

Jag anser att det finns en stor poäng i att enbart ha kvinnliga förskolelärare. I princip alla övergrepp begås av män och man aldrig vara helt säker på, hur trevlig och duktig förskoleläraren än är, om personen egentligen är pedofil. Brukar oftast vara de mest trevliga som i slutändan visar sig ha begått övergreppen. Visst finns det en politiskt korrekt poäng i att ha blandade förskolelärare för att bryta könsroller, genus, och allt annat (trams) som förespråkas i samhället, men detta är ju ingenting i jämförelse med vikten av att kunna skydda barn från övergrepp. Att upprätthålla det perfekta jämställda genusmedvetna samhället och mäns rätt att vara förskolelärare kan aldrig vara viktigare än att garantera barns trygghet på förskolor. 


NiklasW: Jag anser att det finns en stor poäng i att enbart ha kvinnliga förskolelärare. I princip alla övergrepp begås av män och man aldrig vara helt säker på, hur trevlig och duktig förskoleläraren än är, om personen egentligen är pedofil. Brukar oftast vara de mest trevliga som i slutändan visar sig ha begått övergreppen. Visst finns det en politiskt korrekt poäng i att ha blandade förskolelärare för att bryta könsroller, genus, och allt annat (trams) som förespråkas i samhället, men detta är ju ingenting i jämförelse med vikten av att kunna skydda barn från övergrepp. Att upprätthålla det perfekta jämställda genusmedvetna samhället och mäns rätt att vara förskolelärare kan aldrig vara viktigare än att garantera barns trygghet på förskolor. 
Det handlar inte om kvotering och genus det handlar om lika rättigheter.
presidente:
Det handlar inte om kvotering och genus det handlar om lika rättigheter.
Det handlar väl både om kvotering, genus och om lika rättigheter. I vilket fall som helst anser jag att barns trygghet aldrig någonsin kan bortprioriteras till förmån för andra rättigheter i ett samhälle, som exempelvis mäns rätt till att vara förskolelärare.

NiklasW: Att upprätthålla det perfekta jämställda genusmedvetna samhället och mäns rätt att vara förskolelärare kan aldrig vara viktigare än att garantera barns trygghet på förskolor.
Är du seriös? Män arbetar inte på förskolor p.g.a. av nån slags politiskt korrekt konspiration. De arbetar där för att de vill ha en inkomst som alla andra som arbetar någonstans, och antagligen för att de trivs hyfsat med arbetsuppgifterna. Ska vi stängas ute från en viss del av arbetsmarknaden p.g.a. dina konspirationsteorier? Det här är bland det knäppaste jag sett dig skriva.
Blivande_japan:
män ligger bakom nästan alla sexuella övergrepp på kvinnor också. kanske borde män inte få jobba i närheten av kvinnor alls.
Fast det är ju väldigt stor skillnad mellan kvinnors eventuella utsatthet på jobbet av manliga arbetskamrater och barns utsatthet på sin förskola av manliga förskolelärare. Går inte att jämföra, det förstår nog även du.
Rödingajäveln:
Är du seriös? Män arbetar inte på förskolor p.g.a. av nån slags politiskt korrekt konspiration. De arbetar där för att de vill ha en inkomst som alla andra som arbetar någonstans, och antagligen för att de trivs hyfsat med arbetsuppgifterna.
Nja, i takt med att feminismen tagit över mer i samhällsdebatten har ju fler och fler män sökts sig till förskolor samtidigt som det på väldigt många arbetsplatser har införts kvotering för att jämna ut skillnaderna något. Att fler män idag arbetar på förskolor har absolut att göra med hur samhället förändrats till ett mycket mer politiskt korrekt genusmedvetet samhälle där det är viktigare att upprätthålla den jämställda utopin än att garantera kvalité och att de bäst lämpade får arbete, i detta fall framför att garantera barns trygghet.

NiklasW: Nja, i takt med att feminismen tagit över mer i samhällsdebatten har ju fler och fler män sökts sig till förskolor samtidigt som det på väldigt många arbetsplatser har införts kvotering för att jämna ut skillnaderna något. Att fler män idag arbetar på förskolor har absolut att göra med hur samhället förändrats till ett mycket mer politiskt korrekt genusmedvetet samhälle där det är viktigare att upprätthålla den jämställda utopin än att garantera kvalité och att de bäst lämpade får arbete, i detta fall framför att garantera barns trygghet.
Okej, konstig analys. Snarare har det ju att göra med att jobben blivit färre och att branschen öppnats upp för män på ett helt annat vis. Jag har själv arbetat på flera förskolor. Ett av få jobb som är hyfsat lätt att få om man är ungdom och inte har så mycket erfarenhet. De äldre männen som jobbat där har stannat för att de tycker om barn och tycker om lärande, samma anledningar som många kvinnor i branschen har. Jag tycker att du har en väldigt negativ och fördomsfull syn på män om du tror att alla män är potentiella pedofiler.

NiklasW: Ja
om man är bra på att arbeta med barn beror på personlighet inte på kön; kvinnor kan också vara pedofiler; det är naivt att tro att alla av samma kön är likadana som att tro att alla med samma hudfärg är likadana; och det motverkar jämlikhetenbatt återigen reservera barnomsorg för kvinnor. 

De som vill förbjuda det stödjer uppfattningen att män bara tänker på sex och av naturen är oförmögna till sexuell självbehärskning. Det tyder på en mycket låg uppfattning om män och är ett exempel på hur även män missgynnas av könsnormerna. 

NiklasW: Fast det är ju väldigt stor skillnad mellan kvinnors eventuella utsatthet på jobbet av manliga arbetskamrater och barns utsatthet på sin förskola av manliga förskolelärare. Går inte att jämföra, det förstår nog även du.

det är en väldigt liten del av alla män som begår sexuella övergrepp på barn, det finns betydligt fler som begår sexuella övergrepp på kvinnor. 

att döma ut alla män för att en mycket liten andel begår den typen av brott tycker jag är helt efterblivet. som mynona säger finns det dessutom kvinnor med dragning till barn. kanske är det bäst att vi skapar robotar som tar hand om barnen istället!?