Forumet - Bör vi höja, sänka eller behålla det nuvarande budgetanslaget till Försvarsmakten?

Bör vi höja, sänka eller behålla det nuvarande budgetanslaget till Försvarsmakten?

6073 0 36
Försvarsmaktens kapacitet till att försvara Sverige vid ett eventuellt angrepp har debatterats och ifrågasatts ihärdigt på senare tid. Detta mycket på grund av en större rysk militär aktivitet i Östersjöområdet och en allt militärt instabilare världssituation. Vad tycker du - bör vi höja, sänka eller behålla det nuvarande anslaget till försvarsmakten?


Personligen anser jag att vi ska, på grund av ovanstående anledningar, höja underhållet till Försvarsmakten för att säkra Sveriges fortsatta territoriella integritet.

Bör vi höja, sänka eller behålla den nuvarande försvarsbudgeten?

Spana också in:

Socialdemokraterna ville satsa 6 extra miljarder 2016-2020. 
Moderaterna ville satsa 10 extra miljarder.
Folkpartiet ville satsa 18 extra miljarder.
Sverigedemokraterna vill satsa 40 miljarder extra.

Efter förhandlingar mellan alla partier förutom V, SD och FP kom man tillsammans fram till att försvaret skulle få 10 extra miljarder. 

presidente:
Vi med asperger får väl joina.
källa på att vi inte får?
Jag ska jämt glömma bort det där, aspergers finns inte längre, det tillhör autism.

Hur som helst, kan inte hitta nånting när jag googlar, men det står på ansökans formuläret

Du kan fråga på facebook eller maila, jag kan visa vad jag fick för svar på det om det duger som källa

GMU_0.jpg
Definitivt höja. Jag tror visserligen inte att vi riskerar öppen konflikt i dagsläget (det finns helt enkelt inget land som tjänar tillräckligt mycket på det i dagsläget), men utan försvar får vi ingenting att säga till om och vi blir tvungna att acceptera eventuella krav från främmande makter. Med ett starkare försvar skulle vi ha ett starkare kort i förhandlingar, helt enkelt. 

Draug: Vad ska vi egentligen med ett försvar till när krigsföring idag mestadels består av fega knapptryckarkrig. Sverige fegade ur redan för 70 år sedan, vi kan lika gärna fortsätta att vara s.k "neutrala" vilket vi i själva verket aldrig har varit.
Det behövs ett starkt försvar för att vara neutral, Sverige var nog som neutralast under Palmes tid när vi hade normala relationer med båda USA och sovjet. Idag är det Finland som är den sanna neutralitetsmodellen.