Forumet - Bör vi legalisera cannabis?

Bör vi legalisera cannabis?

5416 1 59

Spana också in:

Ganon:

Det är väl samma sak?


I grund och botten, förmodligen.
Men jag tänker väl (med trött hjärna) att det inte ska vara tillåtet men om man använder det att man ska kunna få hjälp att sluta istället för att riskera fängelse. Blir som ett mellanting av alkohol/cigg och tyngre droger med andra ord. Hur effektivt det skulle bli är en annan fråga.
Jag anser att så länge man inte skadar någon annan så borde man vara fri att göra vafan man vill. [y] Känner man för att röka cannabis så borde man få det. Ett stort problem är den här jävla "jag tycker inte om det och därför ska ingen få göra det" attityden som så många verkar ha. Det går inte att överdosera på cannabis. Det går med alkohol så varför går det bra att supa men inte att röka på? Vill du röka på så gör det. Det är ditt val. Men ge fan i att köra bil [no-no]
Homer:

Jag anser att så länge man inte skadar någon annan så borde man vara fri att göra vafan man vill. Känner man för att röka cannabis så borde man få det. Ett stort problem är den här jävla "jag tycker inte om det och därför ska ingen få göra det" attityden som så många verkar ha. Det går inte att överdosera på cannabis. Det går med alkohol så varför går det bra att supa men inte att röka på? Vill du röka på så gör det. Det är ditt val. Men ge fan i att köra bil


Det går inte att överdosera?
Allt går väl att ta för mycket utav?
tycker att allt knark ska vara lagligt faktiskt. ser inte varför man ska bestraffa folk för något de gör med sin egen kropp. inte heller varför vi ska sätta folk i fängelse när de egentligen behöver vård, om de missbrukar. så :

robinl1997:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


men det gäller även typ heroin.
Nintendos BFF:

hur menar du att det vore otillåtet om det inte vore straffbart? ska man få hem ett brev där det står att man är dum eller vadå?


Ja.
(Inte vet jag)

Nintendos BFF:

tycker att allt knark ska vara lagligt faktiskt. ser inte varför man ska bestraffa folk för något de gör med sin egen kropp. inte heller varför vi ska sätta folk i fängelse när de egentligen behöver vård, om de missbrukar. så :men det gäller även typ heroin.


Sin egen kropp ja, men att det får konsekvenser utöver sig själv är inte ovanligt (som med alkoholen). Så det blir andra som indirekt drabbas pga det.
Xisco:

För mig får det gärna vara otillåtet.


Förbud fungerar sällan bra(se till exempel förbudstiden i USA). Se dagens utbredda situation när det kommer till droger som är illegala(stora karteller osv) - för att inte nämna "kriget mot drogerna" som USA bedriver på flera fronter, ingen lyckad sådan skall tilläggas, osv osv.
passaro:

Förbud fungerar sällan bra(se till exempel förbudstiden i USA). Se dagens utbredda situation när det kommer till droger som är illegala(stora karteller osv) - för att inte nämna "kriget mot drogerna" som USA bedriver på flera fronter, ingen lyckad sådan skall tilläggas, osv osv.


Rävpojken:

Att Xiscos mentalitet är vanlig är anledningen att 100.000 dött i drogkrig i mexico sedan 2006.typ


Såklart funkar inte förbud då folk är så vana vid att få det de vill ha.
"Allt är tillåtet men allt är inte bra" är nog det jag kan sammanfatta min sk mentalitet till.