Forumet - Börja gymnasiet 18 år

Börja gymnasiet 18 år

5939 1 13

Jag är 17 år och har blivit sugen på att börja gymnasiet, jag antar att det är för sent att hoppa in i en linje mitt under en termin så jag får väl helt enkelt vänta tills nästa år innan jag börjar studera.

Är det vanligt att folk börjar gymnasiet senare?

Kommer dom i klassen att se ner på mig på grund av min ålder?

Inga kommentarer

Senast ändrad 26 Sep 2013, 11:34 av Mäsk
Tråden har 13 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Nej, ett år hit och dit spelar ingen roll. Dock kan du ju skapa dig ett trevligt försprång genom att börja beta av några kurser under vårterminen kanske?

Spana också in:

känner en tjej som började gymnasiet som 18-åring. hon har många bra vänner i klassen trots att hon är flera flera år äldre än dem. Det viktigaste är att du väljer nåt du tror du klarar av i tre år gymnasiemässigt. men har för mig att man som äldst får vara 18 när man börjar gymnasiet, men boka tid hos någon syo (tex på en skola du vill plugga på) och fråga hur du ska gå tillväga för att börja gymnasiet! bättre att man är ute i god tid :) 

På gymnasiet är det rätt vanligt att folk går om, hoppar över, hoppar av och gör lite allt möjligt. Jag går sista året nu och en 21-årig tjej har nyligen börjat i vår klass. Ingen har reagerat negativt, utan vi var mest väldigt glada och nyfikna på att få en ny person i klassen och även att hon var lite äldre. Så don't you worry!

Du kommer inte ångra dig att du går gymnasiet! Mycket enklare att få jobb. Och som sagt, folk byter linjer lite hipp som happ och ingen bryr sig. I min klass har vi detta år 4 personer som gått om, och de är en del av klassens gemenskap. Om du kan börja nu eller nästa år är nog upp till skolan att bestämma. Om du inte missat för mmycket så kan du kanske börja detta år.

Lycka till!

Är inget konstigt alls :) Som tidigare talare sagt så hoppar folk av och på, byter linjer och allt möjligt halvt hela tiden. Går två år senare än det "normala". Kan ibland känna mig mycket äldre än de jag går med, men det kan jag nog mest tycka är en fördel. Sen får man högre studiebidrag när man är över 20 Skadeglädje

Men göre bara. Det är bättre än inte alls gå gymnasiet utan gymnasiet så har man liksom ingen framtid. Så DO IT! Det fixar du och bryr dig inte om någon frågar varför du började nu. Utbildning är viktigt! Som min skolas gamla motto " Kunskap är makt". Göre, du kommer inte ångra det i alla fall. Du lär ångra det om 10 år om du inte gick gymnasiet. Det här fixar du utan problem.