Forumet - Börja röka som 14 åring?

Börja röka som 14 åring?

1658 0 13
Hej, jag är en tjej på 14 och jag vet att detta är sjukt men jag vill "börja" röka. Eller börja och börja jag har rökt innan men inte sådär framför folk då. Jag vet konsekvenserna och allt det. Anledningen till att jag "började" röka är för att jag mått dåligt och röken lugnar ner mig kan man säga. Men jag vill liksom kunna röka ute asså vart jag vill utan problem. Som sagt så har jag gått ut mitt i natten och "tjuvrökt" men min syrra har flyttat hem igen nu och hon är uppe hela nätterna så då kan jag inte tjuvröka. Men tycker ni att jag ska berätta typ att jag röker ? Min syrra kan säkert köpa ut åt mig. Men vet inte :/ och jag vet att det är dåligt osv men vafan man lever bara en gång :).

Inga kommentarer

Tråden har 13 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Sluta tönta dig
Ta tag i dina problem istället för att skapa nya. Du kommer ångra det annars. 

Spana också in:

Oh nej.... Så du säger att du vill röka inför folk? För att vara cool? 

Rökning fixar inte dina problem, det orsakra bara nya. Om du mår dåligt så är det bättre att eu pratar med en kurator eller psykolog
Jag kan ge dig ett flertal anledningar till varför du inte borde fortsätta/börja röka:
- Du är fjorton. Cigg är dyrt. Gör ekvationen
- Du kommer förmodligen bli osams med dina föräldrar med tanke på din unga ålder
- Du kommer gå runt och lukta skunk hela tiden
- Du blir beroende, och som nämnt ovan, cigg är dyrt
- Du ökar risken för lungcancer, får usel kondition samt förstör dina lungor etc

Som du själv skriver mår du enbart bättre för stunden , då en nikotinkick inte varar för aldrig, det blir enbart en tillfällig undanflykt. Vad som kommer hända är att du mår ännu sämre när du inte röker, så börja med att ställa dig frågan om du vill det. Gå till skolkuratorn eller ungdomsmottagningen (eller någon med tystnadsplikt) om dina tankar om rökning samt om din psykiska ohälsa (vilken du också borde prata med dina föräldrar om).

Sammanfattning: Sluta fjanta dig och rök inte
Tycker du bör sluta då du röker för att bli lugn. Exakt som allt här I livet så kommer denna efekt försvina med tiden då du blir imun.
Så förutom det och de redan existerande negativa efekterna så finns även en risk för att du övergår till något tyngre/olagligt, tex marijuana, så du bör sluta.

Hade du rökt för smaken så hade jag fortfarande inte samtyckt, men då hade du iaf en "vettig" anledning att röka.
om du känner att du kan berätta utan att reaktionen blir allt för häftig så är det nog en bra idé. saker blir lättare så.