Forumet - Börjar bli paranoid

Börjar bli paranoid

315 0 25

Spana också in:

Åtta:

Ptja. Vad vet jag? Jag jobbar inte på ett sådant företag. Hur som helst så finns du i deras bokföring, och du är således inte helt anonym.


Men eftersom du inte verkar helt säker på din sak, med tanke på att du som sagt inte jobber på ett sånt företag. [crazy] Kan man troligen kunna leta upp ett företag som raderar all information om vart deras kunder tillbringar sin tid på internet. Även om du finns i deras kundlista, så kan de trots allt inte se vad du egentligen gör.

Men enklast vore väl att läsa faqen eller liknande hos diverese företag >.>
Erkowich:

Kan man troligen kunna leta upp ett företag som raderar all information om vart deras kunder tillbringar sin tid på internet. Även om du finns i deras kundlista, så kan de trots allt inte se vad du egentligen gör.


Troligen, ja.

Erkowich:

Men enklast vore väl att läsa faqen eller liknande hos diverese företag >.>


Förslagsvis, ja.
Åtta:

Hur tänkte du nu? Du tror inte att ett företag skulle vilja ha register över sina kunder? [confused]


bara om de för register över sina kunder. det finns företag som inte gör det (eller iallafall säger sig inte göra det) på något sätt som är vidare lätt att få fram någon relevant information ifrån, och det finns även företag i andra jurisdiktioner som under oerhört få omständigheter måste ge ut denna information ens om svenska polisen ber om den. detta om man vill ha enkla paketlösningar. det går även att krångla lite för att kombinera olika tjänster och således få ännu högre säkerhet, men ovanstående borde räcka gott och väl för att personer eller organisationer med begränsade resurser ska kunna lista ut vem man är med hjälp av tekniska hjälpmedel.

det allra viktigaste är dock att inte lämna ut information på egen hand som kan användas för att spåra vilken person som ligger bakom informationen i fråga. det är på denna punkt som de flesta misslyckas katastrofalt, och det är inte direkt svårt att med enkla medel hitta information om de allra flesta någolunda aktiva forumanvändare, exempelvis.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Holger Meins:

Man behöver inte utge personuppgifter för att de ska kunna kopplas till ens internetanvändande, det räcker med IP-adress.


oftast inte för en privatperson. dock lite beroende på omständigheter.