Forumet - Bojkotta skolvalet!

Bojkotta skolvalet!

8753 1 72

Rädda barnens ungdomsförbund, en organisation för alla mellan 7 och 25 år, har dragit igång kampanjen Bojkotta Skolvalet

varför.png

Kampanjens hemsida hittar ni här!

Är en bojkott av skolvalet ett bra initiativ?

Senast ändrad 7 Apr 2014, 14:42 av time

Spana också in:

Skolvalet är meningslöst för att skolungar inte är kapabla att ta ställning till någonting, vill rädda barnen få fram budskapet att det borde påverka maktställningar? Det är allt annat än vettigt och jag håller inte med dem.

Däremot bör det inte finnas något skolval, ungdomar skall inte behöva få demokrati och påståendet att ens röst avgör någonting nedtryckt i halsen av läroverk, de bör få bestämma själva om partipolitik och maktstrukturer är vettiga eller inte


presidente:
Dom har väl fortfarande bättre saker för sig? Det finns ingen att rädda här ju.
Nä, barn far ju inte illa i Sverige. Eller vänta nu....
Rädda barnen och framförallt Rädda barnens ungdomsförbund arbetar med att upprätthålla barnens rättigheter. Såhär står det på deras hemsida:

Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet förbund, som kämpar för barnets rättigheter och för att Barnkonventionen, FN:s konvention om barnets rättigheter, ska efterlevas och respekteras.

presidente:
Jag har inte skrivit att barn inte far illa i Sverige. Vad är det för rättighet skolvalet kränker? 
Jag har inte skrivit att skolvalet kränker rättigheter, jag förklarade för dig vad ungdomsförbundet pysslar med eftersom du frågade om de inte hade något bättre för sig. Att säga att Rädda barnen inte borde engagera sig i frågor som rör barn och ungdomar även om deras rättigheter inte kränks kändes lite tramsigt.