Forumet - Boken som berättade sanningen

Boken som berättade sanningen

972 0 54
Fick inspiration angående detta ämne från flashback. Nåja.

Ponera att det fanns en bok som berättade sanningen om livet, universum och om dig, ja allting. Om var människa har ett öde eller om människan har en fri vilja. Den skulle avslöja allt för dig.

Dock finns det ett problem. Den som läser boken blir helt galen och får helt extrema ångest attacker av att ha fått reda på sanningen att den inte vill prata med någon angående boken eller vad som har stått i den att den tar sitt liv inom loppet av 48 timmar.

Hade du läst den?

ÄNDRAT 2010-01-06 23:23

Spana också in:

no idea:

Lol, om livet är så hemskt som boken beskriver att jag väljer att ta livet av mig inom loppet av två dagar, varför skulle jag då vilja leva då? Nu vet jag ju att boken kommer vara hemsk eftersom du säger det, så jag skulle nog läst den och dött.


Själva sanningen i sig behöver inte nödvändigtvis vara hemsk, det är vetskapen om hur livet egentligen är som gör en galen.
Jag skulle sannolikt överskatta min mentala stabilitet och förutsätta att jag är superior och ej skulle ta livet av mig, ej heller bli galen. Att flertalet personer har reagerat så dessförinnan, behöver ej alls betyda att jag kommer reagera på samma vis, skulle jag sannolikt tänka.

Eller så skulle jag välja att leva i ovisshet. Sannolikt skulle jag böja mig för frestelsen i sinom tid, då jag är skadligt nyfiken.
Ungsynvinkel:

Hade du verkligen kunnat leva helt normalt med vetskapen om att det finns en bok som förklarar allt liggandes i ditt rum utan att du rör den? Personligen hade jag nog läst den pga extrem nyfikenhet, eventuellt bränt upp den.


Om jag hade vetat att jag skulle ta livet av mig inom loppet av 48 timmar skulle jag nog lyckas hålla mig, ja. Skulle antagligen låsa in den på något sätt, så att det inte skulle vara alltför lätt att läsa den.