Forumet - Boktips eftersökes

Boktips eftersökes

849 0 40
Är ute efter bra, skönlitterära böcker som är skrivna någorlunda nyligen (90-talet och frammåt). Är inte särskilt intresserad av fantasy, chic lit och deckare. Eftersöker främst böcker som riktar sig till vuxna och äldre ungdomar. Kvinnliga författare vore ett plus. Behärskar bara svenska och engelska, så att boken finns tillgänglig på något av de språken är också ett plus.

Hjelp!
dazed_and_confused:

dom riktigt bra har ju några år på nacken dock


Majoriteten utav böcker jag läser är skrivna runt förra sekelskiftet eller tidigare. Försöker vidga mina vyer.


Nintendo:

Kan tyvärr inte hjälpa dig då


Det är inte så att jag vägrar läsa böcker från de genrerna, men överlag så brukar de inte tilltala mig. Är det något exceptionellt bra så är jag fortfarande öppen för att läsa det.

Spana också in:

mediakatt:

Gillar verkligen inte Jan Guillou. Verkligen, verkligen inte


Du är inte ensam om det! Jag känns mig väldig ensam på "gilla"-sidan. [blush]

mediakatt:

Ska kanske kika på den andra, dock.


Det är en sådan där perfekt bok att läsa när man badar och vill slappna av. Har alltid Marian Keyes som bad-böcker. Om det nu förmedlar något känsla av bokens innehåll osv.
Marielle Hagblad:

Men spelar det någon roll då?


Inte nödvändigtvis, men jag är lite ute efter att läsa saker som skiljer sig från de böcker jag brukar läsa och överlag så upplever jag att kvinnliga författare är mindre benägna att använda kvinnliga karaktärer som plot devices (svensk översättning?) än manliga, vilket är något som tilltalar mig.

Edit: Och innan någon får ett vansinnesanfall kanske jag bör tillägga att jag är fullt medveten om att även män är kapabla att skriva vältvecklade kvinnliga karaktärer.
Damen med enhörningen och Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier.
De ligger hela tiden på gränsen till att bli smöriga, men de är rätt bra skrivna och det är kul att hon utgått från konstverk för att sedan utveckla en hel värld.
Det är alltså fiktiva berättelser om hur dessa konstverk kan ha uppstått och om människorna runt om dem.
Romantiskt och lite köttigt.