Forumet - Borde jag äta mer?

Borde jag äta mer?

1241 1 6
Hej! Det jag är 16 år 167cm och väger 42kg. Jag hade en slags ätstörning och ger ner 10 kg. (Jag vägde 52kg för 8månader sen). Och jag undrar om jag borde äta mer. En vanlig dag ser ut såhär:Frukost: 1,5 skivor bröd med smör och te ELLER 2 dl flingor med 1dl mjölk Lunch: vanlig skollunch (tex 3 potatisbullar)Middag: vanlig lagad middag med familjen (ex: 4 köttbullar med 1 dl makaroner & grönsaker)Min fråga är: borde jag börja äta mer? Borde jag gå upp till min gamla vikt?

Jessicahehe: Hej! Det jag är 16 år 167cm och väger 42kg. Jag hade en slags ätstörning och ger ner 10 kg. (Jag vägde 52kg för 8månader sen). Och jag undrar om jag borde äta mer. En vanlig dag ser ut såhär:Frukost: 1,5 skivor bröd med smör och te ELLER 2 dl flingor med 1dl mjölk Lunch: vanlig skollunch (tex 3 potatisbullar)Middag: vanlig lagad middag med familjen (ex: 4 köttbullar med 1 dl makaroner & grönsaker)Min fråga är: borde jag börja äta mer? Borde jag gå upp till min gamla vikt?
JAg skulle säga att du borde gå upp till din förra vikt (52kg) och mer skulle inte skada. Äter man för lite kommer man få mindre energi och bara vara trött och dagarna. Låt inte ätstörningen få övertag om dig! Hjärta

Spana också in:

Nej, jag känner mig inte trött om dagarna och blir mätt väldigt snabbt. Kan gå runt utan mat i 7h från lunch och middag och vara hungrig i kanske 3h innan middagen, annars känner jag mig hyfsat pigg ändå. Problemet är att äta mellis känns så onaturligt för mig och jag kan få lite ångest om jag har ätit mellis (fast det oftast bara är en frukt)

Jessicahehe: Nej, jag känner mig inte trött om dagarna och blir mätt väldigt snabbt. Kan gå runt utan mat i 7h från lunch och middag och vara hungrig i kanske 3h innan middagen, annars känner jag mig hyfsat pigg ändå. Problemet är att äta mellis känns så onaturligt för mig och jag kan få lite ångest om jag har ätit mellis (fast det oftast bara är en frukt)
ja äter inte heller mellanmål direkt, typ tar en frukt på jobbet kl 3 om ja känner för de men annars inte