Forumet - Borde man köpa bitcoin?

Borde man köpa bitcoin?

2917 0 32

Plejadisk Panda: Tror btc är lite som cd-skivan. Aa najs med musik i digital form, men man insåg snart att skivan som format är förlegad och att det finns bättre sätt att lagra filerna.
Samma sak gäller för btc. Det finns en del begränsningar och redan idag existerar det bättre kryptovalutor.
Tror inte på nån framtid för Bitcoin. Men ett tag framöver kan det säkert bubbla på.
Bitcoin har värde eftersom den är begränsad. Det är en feature inte en bugg så att säga. Det gör att protokollet är säkrare och det blir svårare att hitta faktiska buggar att utnyttja.

Spana också in:

Bitcoin idag är "nästan" som att köpa en lott eller spela på trav eller casino. Jag säger "nästan" därför (självklart) om du köper en lott idag och inte vinner på den i morgon så ÄR pengarna borta. Men investerar du typ 1.000 kronor i Bitcoin idag så är naturligtvis inte pengarna borta imorgon eller om ett år eller om fem år.

Men det är sådana extrema svängningar i BT så man kan knappast kalla det för en säker och trygg investering. Hur kursen kommer att gå på en vecka, en månad, ett år eller på fem åt är det ingen som vet. Fakta är däremot att det är många... väldigt väldigt många... som gjort några EXTREMA vinster på BT och som med stor sannolikhet (fast det är det ingen som vet) kommer att realisera dvs sälja av med sina BT för att ta hem den extrema vinst de gjort senare tid på BT. Det i sin tur talar för en kursnedgång. Samtidigt är det fler och fler (utanför datavärlden) som får upp ögonen för BT. Även vanliga butiker och handelsplatser på nätet... det i sin tur talar för en kursuppgång. 
Bitcoin har drabbats och kommer fortsätta drabbas av diverse olika bakslag. Jag har följt bitcoin och har sett det ligga på x antal tusen dollar några veckor, sen falla 500 och ligga där några veckor, sen falla 500 till och så vidare.

Det senaste bakslaget kommer pga japan. Man behöver inte spekulera i varför bitcoin tappar i värde när det gör det - det finns alltid svart på vitt vad som får värdet att minska.

Nej, man ska absolut inte köpa bitcoin.


Hjärta
Som internetekonom kan jag konstatera att en investering i Bitcoin inte bara innebär en hög avkastning utan även extremt låg risk. Du kan inte förlora helt enkelt.

bitcoin1.png

Jag har investerat alla mina pengar i Bitcoin och kunde inte vara lyckligare.

Världens regeringar försöker fortfarande att stoppa Bitcoin från att bli den mest populära valutan i världen, men de kommer inte kunna stoppa utvecklingen.