Forumet - Borde man överhuvudtaget rösta 2014?

Borde man överhuvudtaget rösta 2014?

2570 1 33

Kan man inte engagera sig på bättre sätt menar jag. Vad är skillnaden mellan att rösta och trycka på nedknappen på en hiss när den redan åker ner. Det går inte fortare för det, även om det känns som man påverkar hissen. Val en gång var fjärde år, är väldigt passivt, är det inte? Mellan har man bara möjlighet att gnälla, glädjas eller göra annat? 

Tänk om 15 % slutade rösta, skulle inte de ha en stor positiv effekt? Långsiktigt alltså... 


Xuzkie: Hur menar du att det skulle bli positivt? Skeptisk
Om man engagerar sig nu, så tror jag man vill göra det även om man väljer att inte rösta. Då kanske man gör det på andra sätt. Vi lever i en cynisk tidsålder där vi kan tänka oss jordens undergång, men vi kan inte tänka oss något annat än ett kapitalistiskt system. även om det historiskt har varit såhär en väldigt kort tid i mänsklighetens historia. 
De mest radikala förslagen idag är typ medborgarlön, vilket fortfarande tänker sig innanför kapitalismen och en nation. Tänk dig om 15% slutade rösta och började engagera sig i andra saker, och i att fundera på vad det egentligen är som händer idag. Ingen vet det egentligen, det är bara total förvirring och cyniskt tänkande. 

Spana också in: