Forumet - Borde myndighetsåldern för kvinnor sänkas till 15?

Borde myndighetsåldern för kvinnor sänkas till 15?

6724 0 70
Det är ingen tvekan om att flickor mognar tidigare än pojkar. I dagens samhälle dömmer de män och kvinnor som har samlag med unga flickor för våldtäkt på helt osmakliga grunder, mycket hänsynslöst. Jag menar att yngre flickor borde få sig rätten att bestämma över sina egna kroppar, precis den rätt myndiga kvinnor idag har.

Det går ej att jämföra flickor i åldrarna 12-15 idag med flickor i samma åldrar för 20 år sedan, saker och ting har förändrats. Jag har en god vän, en kvinna på 25 år. Jag har även en kusin, en flicka på 13 år. Jag kan säga såhär; Min 13-åriga kusin hade tagit bättre beslut än min 25-åriga vän i 9 fall utav 10.

Spana också in:


Lasagne: Det är ingen tvekan om att flickor mognar tidigare än pojkar. I dagens samhälle dömmer de män och kvinnor som har samlag med unga flickor för våldtäkt på helt osmakliga grunder, mycket hänsynslöst. Jag menar att yngre flickor borde få sig rätten att bestämma över sina egna kroppar, precis den rätt myndiga kvinnor idag har.
Så man ska alltså sänka myndighetsåldern för kvinnor för att göra det lagligt för vuxna att ha samlag med dem? Men man ska fortsätta döma vuxna för att haft sex med tonårskillar? Förvirrad

För övrigt är det redan lagligt att ha samlag med 15åringar. 

mynona: Ju mer jämställda vi blir desto mindre kommer det att stämma att ett visst kön mognar tidigare.
Men tills vi är helt jämställda kan vi väl sänka åldern för kvinnor? För det kommer nog ta ett dag det där.mynona: Så man ska alltså sänka myndighetsåldern för kvinnor för att göra det lagligt för vuxna att ha samlag med dem?
Nej, för att göra det lagligt för unga flickor som vill ha sex med män. Det är tillräckligt mogna flickors rätt att ta egna beslut om sina kroppar vi diskuterar här.mynona: Men man ska fortsätta döma vuxna för att haft sex med tonårskillar? Förvirrad
Ja, pojkar är inte mogna att ha sex med äldre kvinnor i de åldrarna.mynona: För övrigt är det redan lagligt att ha samlag med 15åringar.
Ja, men inte 12-åringar.

Lasagne: Men tills vi är helt jämställda kan vi väl sänka åldern för kvinnor? För det kommer nog ta ett dag det där.
Ja, det tar nog längre tid om vi inte arbetar med det utan inför diskriminering också Rodnar

Lasagne: Nej, för att göra det lagligt för unga flickor som vill ha sex med män. Det är tillräckligt mogna flickors rätt att ta egna beslut om sina kroppar vi diskuterar här.
Tihi. 

Lasagne: Ja, pojkar är inte mogna att ha sex med äldre kvinnor i de åldrarna.
Fniss. 

Lasagne: Ja, men inte 12-åringar.
Talade du inte om 15årsåldern? Du vill alltså sänka myndighetsåldern till 12 år för kvinnor?