Forumet - Borde spice förbjudas?

Borde spice förbjudas?

8404 1 111
Användningen av spice har ökat lavinartat de senaste åren och de senaste veckorna har vi kunnat höra oerhört skrämmande historier om just spice i nyheterna. Bland annat har en ung kille dött i sviterna av spicerökning: han ska ha tagit ett enda bloss, svimmat och blivit hjärndöd, för att fyra dagar senare avlida.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/forsta-dodsfallet-av-spice-i-vastsverige

Drogen spice är inte olaglig, men ändå inte ofarlig och nu kan den ha skördat sitt första dödsoffer i Västsverige.
– För mig är det en del av konsekvensena av den legaliseringsdebatt som pågår. Det gör indirekt att unga människor exponerar sig mer för olika typer av narkotika för att de tror att det är ofarligt för att det är lagligt säger Dan Windt.

Vad tycker ni - ska spice förbjudas helt och hållet?

Ska vi förbjuda spice? Motivera!

Spana också in:


Fkpaw: Är inte spice svårt att förbjuda eftersom det är väldigt lätt att ändra den kemiskt så det blir en "ny" drog
De brukar väl försöka göra så att så många av de viktiga komponenterna narkotikaklassas och förbjuds. Jag läste tidigare att upp till 42 ingredienser kommer förbjudas, det kanske kan göra någon skillnad.


Zatzumaz: Nu har det ju förbjudits helt :) idag kom beskedet
Skulle du kunna länka till nyheten?
Rätt missinformerat
Spice är ett samlingsnamn på diverse syntetiska cannabinoider, många av dem är redan förbjudna men de hittar allt fler nya att ersätta dem. Det går liksom inte att kategorisera som "en" drog.

Oavsett innehåll så är det något som absolut bör bekämpas, förbud och klassning är rätt verkningslöst tyvärr, det enda vettiga är att ge ett hälsosammare lagligt alternativ

time:
De brukar väl försöka göra så att så många av de viktiga komponenterna narkotikaklassas och förbjuds. Jag läste tidigare att upp till 42 ingredienser kommer förbjudas, det kanske kan göra någon skillnad.
förhoppningsvis så räcker la det, spice e ju astrist
nej, det är helt idiotiskt.

legalisera cannabis så försvinner nästan all problematik med "spice" (som inte är "en drog" utan en ofrånkomlig exploatering av inhuman och världsfrånvänd narkotikalagstiftning, vilken inbegriper kontinuerlig marknadsetablering av nya okända potentiellt livsfarliga substanser)