Forumet - Borde vi ha Mellanösterns språk i skolan?

Borde vi ha Mellanösterns språk i skolan?

4058 0 54
fattar inte varför vi ens ska ha "skolan".

men givet att "skolan" finns så ska man självfallet inte lära ut arabiska där. nu har man gjort misstaget att släppa in sjukt många araber bara för att kunna säga att man är snäll. att hålla på och anpassa hela kulturen ännu mer därefter vore bara ytterligare misstag.

kanske vore det gynnsamt att lära ut arabiska ifall sverige lyckas hitta en framgångsrik nisch som global exportör av islam-reform/sekularisering men det känns inte som nåt att räkna med. allt pekar mot 1. mer polarisering och segregering, samt 2. i de fall islam och klassiska västliga värderingar (upplysning, sekularisering, liberalism, filosofi) ställs mot varandra så är det islam som får rätt, via kulturmarxistisk relativism.

Spana också in:


bl:
Varför? Det känns inte lockande att göra Sverige attraktivt för låglönearbetare...
Det är ett språk som talas av många och som sprider sig i stor utsträckning.

Sverige är redan attraktivt för kineser, mer än hälften av mina pengar kommer från kineser som besöker eller bosätter sig här. Grejen är att de som kommer hit sällan är fattiga utan snarare mer förmögna än de flesta svenskar.
Ett av de största problemen som finns när det gäller invandringen är att det svenska samhället anpassat sig allt för mycket till invandrarnas hemland och kultur, och att det skett för lite anpassning åt motsatt håll. 

Det behövs alltså inte mer utan mindre anpassning från det svenska samhället.
Arabiska? Det känns rätt meningslöst. Språket är så långt ifrån svenskan att man knappt skulle hinna lära sig något. 

Ska man lära sig ett riktigt främmande språk som kinesiska eller arabiska krävs en hel del motivation, och jag tror det är få skolelever som har lust att lägga ner den tiden/energin. Bättre att lära sig tyska/franska/spanska då.