Forumet - Bortfallen mens

Bortfallen mens

6954 0 18
Hej.
Ni som haft anorexi så pass att mensen försvunnit - hur länge var den borta? Jag har nu ett bmi på 16.5 och min mens har nyligen slutat funka. Jag ska dock var på behandling i två veckor så jag kommer gå upp väldigt ssnabbt från och med onsdag.

Men som sagt, hur länge var er mens borta och vad vägde ni när den kom tillbaka?
Min var borta i över ett år tror jag, och jag hade ett BMI på 17-någonting när den började komma igen (i vintras-våras). Dock hade jag haft mycket lägre innan... Av någon anledning dröjde det över ett halvår efter att jag börjat få i mig näring tills den kom igen.

Att mensen kommer igång är viktigt, för annars blir man benskör.
tomhand:

Jo mitt bmi är ju knappast lågt, förstår egentligen inte hur den kan försvinna. menmen that's it.


Det BMI är väldigt lågt. Under 17 räknas som alarmerande, om du får behandling så snabbt så är det väldigt allvarligt. Om man är normalviktig och har ätstörda tankar kan man få vänta upp i ett halvår på vård.

Spana också in:

Jag är 164 cm och väger 41, så mitt BMI är på 15
Min mens försvann i Januari, och det var också då jag började gå ned i vikt
Har inte gått ned något i vikt sedan i början av sommaren, men inte upp heller. Har sedan början av sommaren också börjat äta mer regelbundet och mer, och idag fick jag tillbaka min mens!

Det känns lite konstigt då de flesta jag hört som haft problem med vikten fått vänta väldigt länge sedan de blivit 'friska', men jag klagar inte!
Playitloud:

Det känns lite konstigt då de flesta jag hört som haft problem med vikten fått vänta väldigt länge sedan de blivit 'friska', men jag klagar inte!


Bra att du fått tillbaka den.
Vad jag vet så brukar det ta ett par månader med ok matintag på en ok vikt och med ett ok psyke för att få den.

(Tyvärr) är det många som använder den som måttstock för vem som är sjukast. Det suger´, dels eftersom att det såklart inte är något positivt att vara just sjukast men också eftersom att alla har sin individuella set-point på olika vikter och olika nivåer.

Du verkar ha en låg genetiskt och får gratulera.