Forumet - Borttaget

Borttaget

1324 1 5
Tråden har 5 svar. Sortera efter:
Om man bokstavligen inte äter så spelar det ingen roll om man tränar eller inte, man kommer gå ned i vikt. Dock lär man även tappa hår, svimma lätt, få sjukdomar som skörbjugg och muskler börjar brytas ned, inklusive hjärtat. Sådana symptom är vanliga bland underviktiga anorektiker; många av dem dör av hjärtattacker exempelvis.

Dessutom är det inget hållbart eller hälsosamt sätt att gå ned i vikt på. Det är bättre att räkna ut sin TDEE (antalet kalorier man bränner om dagen, detta ökar såklart om man tränar mer). Sedan kan man subtrahera typ 500 kalorier från det och äta så mycket. Tänk på att när du går ner i vikt så får du ett lägre TDEE och då måste du kanske äta lite mindre, men fortfarande 500 kalorier mindre än ditt TDEE.

Spana också in:

Som Denniz och Lillen sa, att bara sluta äta är ingen bra ide för att gå ner i vikt, inte bara kommer kroppen försöka samla på sig mer när man väl börjar igen och därför konverterar det den får till fett i en högre mängd, utan det tillkommer de bieffekter som svält har i sig själv, efter ett par dagar så kommer man in i ett tillstånd som heter ketos, vilket är när kroppen inte får i sig några kolhydrater och börjar bryta ner fett till fettsyror i en hög hastighet, när detta händer så börjar bieffekter så som aceton-lukt i andedräkten, lågt blodsocker, yrsel, huvudvärk, trötthet, minnessvårigheter, mag-problem, muskelkramper, hjärtklappning, muskelsvaghet (svårt att gå/stå upp), etc.

Det är aldrig en bra ide att svälta sig själv, och mer ofta än inte så behöver inte personen i fråga ens gå ner i vikt om dem tänker i banorna på att svälta sig själva för att göra så. Om det nu skulle vara så att man vill gå ner i vikt för anledningar av hälsa, och inte pga en skev självbild (om så är fallet finns många hjälpresurser, jag är säker på att någon här vet någon) så är det det i princip enklare än man kan tro, äta mindre kalorier än vad man gör av med på en dag helt enkelt. Det svåra med det så klart är att veta hur mycket kalorier kropper använder per dag, det bästa är att inte dra ner för mycket på hur mycket man äter, men instället äta på regelbunda tider samt röra på sig mer (oberoende om det är att gå ut och gå en runda, cyckla, eller annan fysisk träning).
Det är bevisat att man går ner i vikt av att man äter 3 gånger om dagen, så regelbundet det går altså försöker att ätta  samma tid på dagen.  Sluta små äta. äta nyttigare. 

Kan också ta en 30min promenad varje dag.

Att bara sluta ära/ svälta sig själv är INTE ett bra sätt att gå ner i vikt. kroppen ställer in sig på överlevnads läge på det setter, så när du väll börja äta i gen så kommer kroppen att försöka samla på sig så mycket som den kan, Och vill lägga på sig mycket .  Så det komner bara bli att du gå upp i vikt till det du var innan om inte lite mer!