Forumet - Bra ämne till "informerande" tal!

Bra ämne till "informerande" tal!

24941 0 9
På måndag ska jag hålla ett ca 5min långt tal på min tala och framträda-kurs och jag har absolut ingen aning vad jag ska snacka om.

-Powerpoint tillåts
-Intresseväckande inledning
-Bra övergångar
-Runt 5 minuter

De är de enda riktlinjerna vi fått sen är det fritt fram. Har ni några tips på vad jag kan prata om? Jättemånga har valt länder så det vill jag inte prata om. Något roligt/intressant vore bra, alltså inte att rabbla fakta om någon historisk händelse.

Det är ju ett informerande tal men det är ju en ganska luddig beksrivelse. När man pratar är det oftast informerande. Men det ska inte vara demonstrerande eller argumenterande iaf.

Spana också in:

Jag gick kursen "Konsten att tala" i tvåan på gymnasiet, och fick också i uppgift att hålla ett informerande tal. Vet du vad jag tog för ämne? Jo - Scrubs! Jag fick MVG på talet och MVG i slutbetyg!

Det är bara att köra efter magkänslan: det du kan bäst är det du kan bäst. Ska du hålla ett riktigt bra informerande tal, krävs det att du vet vad du pratar om, du har koll, du tycker om ämnet och kan prata fritt kring det utan eventuella stödord.

Ta någonting du gillar och är intresserad av, som du kanske är bra på eller vill bli bättre på! Det är ett stort tips.