Forumet - Bra aktier den närmsta tiden?

Bra aktier den närmsta tiden?

7794 0 71

Spana också in:

Pickaboo:

Okej, låt oss alla lita på en P16 som inte hänvisar till någon analys utan istället utgår från sin magkänsla.


Tja, om du nu ska dra till med lite ironi, så får jag välan forska lite djupare i det hela.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3116&a=750941
http://www.aktiespararna.se/artiklar/Fonder/Tillbakagang-i-Latinamerika-ger-kopl...
http://www.privataaffarer.se/nyheter/direkt/telegram/?id=903129
Homunculi:

Tja, om du nu ska dra till med lite ironi,


Med anledning av

Körsbär:

Någon som har något hum om vad för aktier som är smart att satsa en inte alltför stor summa pengar på inom en snar framtid?


Homunculi:

Latinamerika.


Individual:

Vad grundar du det på?


Homunculi:

Vet inte,


Homunculi:

så får jag välan forska lite djupare i det hela.


En artikel verkar vara 2 år gammal, den andra 6 månader gammal och den sista handlar om förlustdrabbade Metros annonsmarknad, som i mitt tycke verkar vara för ostadigt för en nybörjare att satsa sina pengar på. Det krävs mycket närmare analyser för att kunna få ett hum om vilka aktier som har en framtid i en orolig världsekonomi..bara för att man satsar på vad som helst i Latinamerika betyder inte det en fet uppgång.
Pickaboo:

Ett tips är att läsa DI för att bilda sig en uppfattning om hur läget ser ut och få lite tips om köpvärda aktier.


De där såkallade experterna och deras tips är dock inget att lita på..
Man ska sätta sig in själv i situationen runt om i världen och i företagens ekonomi flera år tillbaka för att få hyffsad vinst. Annars kan man lika gärna spela på bingo.
Pickaboo:

Kanske inte för de som söker en skyhög avkastning och snabba pengar, men för den vanlige spararen som är redo att ge några år finns en del bra tips. Men självklart, det finns alltid risker..


Frågan är om det är värt risken att satsa mycket pengar i enskilda företag, för att få en liten vinst om kanske 5-10 år?

Jag skulle säga att om man är småsparare så ska man spara i fonder.
Jag håller med kacki måste jag säga, det är itne läge för en nybörjare att ge sig in i aktiemarknaden just nu. Men det är svårt att säga vad du ska satsa på bara så här med, hur länge hade du tänkt att ha pengarna placerade? Ungefär hur stora summor handlar det om?
Jag tycker att du ska gå till din bank och fråga.

Jag skulle nog själv ha satsat på Xact Bear dock. Tycker det är svårt att ha en särskilt possitiv syn på marknaden just nu. Tror inte fredagens uppgång var någon vändning.
Körsbär:

Någon som har något hum om vad för aktier som är smart att satsa en inte alltför stor summa pengar på inom en snar framtid?


Det beror helt på vilka mål du har med det hela. Vilken tidshorisont, vilka risker, om du vill investera eller spekulera osv.

Själv köper jag nästan enbart aktier i stabila och trygga företag med hög direktavkastning och en lång historik av fina utdelningar bakom sig.

Jag tror att det kommer finnas riktigt stor vinstpotential i bankaktier som har sjunkit en hel del om man är långsiktig. Tror dock inte att skakigheterna när det kommer till bankaktier än över än på ett tag och dom kommer nog fortsätta upp och ner i stora hopp närmaste månaderna. Själv kommer jag troligtvis att köpa bankaktier i slutet av detta år eller under första halvan av nästa år beroende på hur det hela utvecklas.
Körsbär:

Någon som har något hum om vad för aktier som är smart att satsa en inte alltför stor summa pengar på inom en snar framtid?


Du vet nog inte vad du talar om aktier satsar man inte som ett sätt att tjäna snabba pengar.
Om man har överskott med pengar som man har råd att lägga på hyllan vill säga så kan man köpa aktier men de tar ju några år innan man inkasserar stora pengar.