Forumet - Bra argument för liberal vapenlagstiftning

Bra argument för liberal vapenlagstiftning

1187 0 16

Spana också in:


Exner: En olycka sker->FÖRBJUD!
About 100 children die in the US every year in accidental shootings, according to data compiled by Moms Demand Action for Gun Sense in America.

Kanske inte den tillförlitligaste av källor, men liknande olyckor inträffar onekligen ofta och det beror såklart på att vapen är så lättillgängliga som de är i USA. http://www.nytimes.com/2013/09/29/us/children-and-guns-the-hidden-toll.html
det finns såklart åtskilliga argument emot en liberal lagstiftning. speciellt i tätbefolkade områden där polisen kan fylla funktionen som åtminstone hot om våld på vägskålen. däremot tycker jag det kan finnas en poäng i att låta landsbygdsbor äga vapen i självförsvarssyfte. det kan ta flera timmar för polisen att ta sig ut till en stuga i ingenstans i och med att myndigheten har blivit utsatt för centralisering efter centralisering, och vapenförbud utan motprestation är på gränsen till förtryck.
Det är inte vapnet som dödar, utan den myndige individen som handskas med det och bär ansvar.

och typ
Sjutvapnet fyller fler funktioner än ren dödsmaskin. Likväl bilen kan individen använda vapnet i tävling. Skall bilar förbjudas eftersom människor blir påkörda?

Att förbjuda vapen som dödar är som att förbjuda något som redan är förbjudet, de som vill döda finner andra sätt att utföra sina mord på, om det nu blir så himla svårt att få tag på skjutvapen. 

iosib: det finns såklart åtskilliga argument emot en liberal lagstiftning. speciellt i tätbefolkade områden där polisen kan fylla funktionen som åtminstone hot om våld på vägskålen. däremot tycker jag det kan finnas en poäng i att låta landsbygdsbor äga vapen i självförsvarssyfte. det kan ta flera timmar för polisen att ta sig ut till en stuga i ingenstans i och med att myndigheten har blivit utsatt för centralisering efter centralisering, och vapenförbud utan motprestation är på gränsen till förtryck.
^
''De inte vapen som dödar utan människor'' är ett roligt argument som jag ser ibland, förvånad över att ingen har skrivit det här än. Nä klart det är människor som ligger bakom alla handlingar. Förvirrad verktyg gör d bara lättare

Tror dock att liberala vapenlagar skulle fungera bättre i ett socialt rättvist samhälle. (Jmfr Schweiz, Kanada etc vs usa, där civila med mindre bra livsstandard skjuts ihjäl alldeles för ofta)

kakakaka: Tror dock att liberala vapenlagar skulle fungera bättre i ett socialt rättvist samhälle.
Tror att de skulle fungera ganska bra (åtminstone bra mycket bättre) även i USA om man införde en federal (är ju olika i olika delstater som det är nu) modell som krävde en vettig vapenlicens. Den skulle exempelvis kunna innefatta att man har ett låsbart vapenskåp hemma och att man går en kurs i vapensäkerhet. Liberal vapenlagstiftning behöver ju inte innebära att man bara kan gå in i en butik och köpa ett vapen utan vidare. 

Som det är nu i många delstater så är det bara för vilken idiot som helst att traska in i en vapenbutik och köpa en pistol och ett paket kulor. I värsta fall måste man fylla i något papper och vänta ett par veckor på ett tillstånd och sen köpa vapnet.