Aviseringar
Rensa alla

Bra argument för liberal vapenlagstiftning


''De inte vapen som dödar utan människor'' är ett roligt argument som jag ser ibland, förvånad över att ingen har skrivit det här än. Nä klart det är människor som ligger bakom alla handlingar. Förvirrad verktyg gör d bara lättare

Tror dock att liberala vapenlagar skulle fungera bättre i ett socialt rättvist samhälle. (Jmfr Schweiz, Kanada etc vs usa, där civila med mindre bra livsstandard skjuts ihjäl alldeles för ofta)


   
SvaraCitera

kakakaka: Tror dock att liberala vapenlagar skulle fungera bättre i ett socialt rättvist samhälle.

Tror att de skulle fungera ganska bra (åtminstone bra mycket bättre) även i USA om man införde en federal (är ju olika i olika delstater som det är nu) modell som krävde en vettig vapenlicens. Den skulle exempelvis kunna innefatta att man har ett låsbart vapenskåp hemma och att man går en kurs i vapensäkerhet. Liberal vapenlagstiftning behöver ju inte innebära att man bara kan gå in i en butik och köpa ett vapen utan vidare. 

Som det är nu i många delstater så är det bara för vilken idiot som helst att traska in i en vapenbutik och köpa en pistol och ett paket kulor. I värsta fall måste man fylla i något papper och vänta ett par veckor på ett tillstånd och sen köpa vapnet.


   
SvaraCitera