Forumet - Bra fuktkräm för hud med finnar?

Bra fuktkräm för hud med finnar?

355 0 2
Har du fet- bland eller torr hy? 
Hursom skulle jag satsa på en kemisk exfoliering om jag vore som du (manuella, alltså de med korn i som man masserar, är varken bra för miljön eller acnehud). Börja med någon gång i veckan. PC har en bra och rätt prisvärd. Köp den lilla flaskan för en hundring i början så du vet att du tål bha (salicylsyra) om du inte testat det innan.
 https://skincity.se/sv/clear-regular-strength-anti-redness-exfoliating-solution-2-salycilic-acid 
(håller du på med syror så MÅSTE du dock ha solskydd på dig på dagarna då syror, utöver att bleka acneärr, motverka acne, porer och linjer gör huden väldigt mottaglig för solskador)
Jag brukar alternera mellan någon av dessa två http://www.apotea.se/eco-cosmetics-tonad-dagkr%C3%A4m-spf-15-50-ml
https://skincity.se/sv/hydralight-shine-free-daily-mineral-complex-spf-30
(med en annan fuktkräm under, t ex någon droppe arganolja (köp outspädd argan och inget fejkbajs som många säljer. Märket Loelle är väldigt bra, helt rent och kommer från ett kvinnokooperativ i Marocko)


https://skincity.se/sv/test/hudtest 
Jag gjorde ett test här för längesedan och de var mycket hjälpsamma. Eftersom de är hudterapeuter allihop och är ett rätt litet företag så får man bra och personlig service tycker jag. Fick ett himla bra intryck av dem när jag frågade om en dyr produkt och de istället rekommenderade mig en mycket billigare sådan och bad mig återkomma så mycket jag ville osv. Hade sjukt mycket acne en period så det var väldigt värdefullt att ha folk att bolla med.
Jag har sedan dess hållit mig till flera Paulas Choice-produkter de rekommenderade då de är parfymfria och inte testas på djur. De brukar inte ha så många onödiga ingredienser heller. 

obs får ej pengar för att göra reklam för skincity jag bara gillar dem (och att man brukar få små presenter med i sin beställning hehe) obs 


Något som är jättebra mot acne (och solsveda, insektsbett etc) är annars aloevera. Köp en med så mycket aloe vera i som möjligt. Denna är bra tycker jag. Brukar hålla rätt länge också. Brukar dock flagna lite så använd den helst på nätterna. http://www.apotea.se/aloe-99-gel-tub-120-g?gclid=CK_Gt6D9h88CFQfbcgod6I8Ksw
http://www.apotea.se/rosenserien-fuktgel%C3%A9-normal-fet-hud-50-ml
denna är också hyfsat bra och går lätt in i huden. vet inte om jag kommer köpa den igen dock. 
http://www.apotea.se/effaclar-k-30-ml?gclid=CI_cmPP9h88CFQPjcgodvRsA_g  denna är också bra (får dock inte användas med aha-syra om du börjar använda det då bha- och aha inte ska blandas om de inte är en produkt där båda ingår)

Vill du ha ett ekologiskt alternativ så är Maria Åkerbergs produkter uppskattade. Jag har dock inte testat så många av dem så vågar inte uttala mig så mkt där.

Krämer som också ska vara bra för acnebenägen hy är olays regeneristserien. Jag är dock lite tveksam på om dessa ingredienser är så väldigt bra så jag har inte testat dem. 

Du kan också testa retinol (derivat från vitamin a) men det är extremt starkt och kräver invänjning etc så jag hade testat allt annat innan). Man kan köpa starkare än 1% utan recept i Sverige och en högre andel från t ex USA där de inte har lika strikta lagar. Vi hade en väldigt bra kräm här som våra läkare kunde skriva ut men de har nu slutat att tillverkas (snyft).