Forumet - Bra i skolan = impopulär och utanför?

Bra i skolan = impopulär och utanför?

715 0 22
Har tänkt på en sak ett tag, jag har börjat ettan förra året och vill bli arkitekt som kräver bra betyg i allt vilket jag försöker uppnå. Mina betyg ligger högre än snittet i klassen och jag ändå social och har vänner utanför.
Men i klassen känner ja mig inte direkt som en del av den främst för att jag enligt mig anses som en plugghäst, även om det inte sägs öppet, att folk vill va i projektarbete med mig för att få bättre betyg, alltid mig dom frågar med problem osv. Allt detta enligt mig gör att jag känner att jag inte anses som vilken person som helst i klassen utan som någon snäppet utanför, är det något jag inbillar mig eller är det så det ofta är?

Spana också in:

Jag pratar av egen erfarenhet när jag säger att nej, göra bra ifrån sig och jobba upp bra betyg bör inte leda till utanförskap. En kille jag känner har MVG i samtliga ämnen, supergeni och ändå är han riktigt populär och uppskattad av sina klasskamrater (och bland tjejerna [rolleyes]). Att de ger dig uppmärksamhet för att de märker att du är kunnig behöver inte betyda att du blir utstött.
ja, jag vettefan.
fast jag känner en som har MVG i nästan alla ämnen
och pluggar as hell OCH är populär as hell.
är väll personligheten som spelar roll.

har aldrig varit utanför eller inte haft nån vänn eller nått
så jag vet inte hur de är och sånnt.
men vafan jag är bara mig själv och har ett eget
jävla intresse som jag skiter i om folk inte gillar.
och ja, så träffar jag kompisar.
aa så är det nog...man känner ju att om man inte har några kompisar i klassen så blir det att man pluggar mera,i brist på annat, så det kanske blir åt andra hållet också att om man pluggar mycket så snackar man inte så mycket med folk i klassrummet, eller folk vill inte störa en osv.

sen kanske dom som inte pluggar mycket och inte gillar skolan typ (dom flesta) blir en som grupp, eller det blir en "gemenskap" typ att sitta och gnälla på skolan och skolka tillsammans...och då blir du annorlunda liksom som pluggar..även fast det såklart är bättre.
jag är inne på min sista termin på gymnasiet och än så länge mvg i allt. jag känner inte att det är något problem över huvud taget (var lite grann i grundskolan), utan om jag känner mig utanför beror det i så fall på min personlighet. har det dock rätt bra. det enda jag saknar är en flickvän[wink]. nu går jag iofs i en klass med grymt bra betyg, men många av dem är röjare/roliga/sociala/påhittiga etc. så betygen har inte speciellt stor påverkan på annan social status, men sen att många som har bra betyg är lite nördiga och inåtvända är ju en annan sak.

hoppas det hjälpte[smile]
Jag hade rätt bra betyg och var inte utanför alls. Men å andra sidan hamnade jag i en väldigt schysst klass, men det är väl bara att vara social och schysst mot de andra i klassen så märker de att du är en reko person, så får du säkert snabbt många polare. Om de inte är trevliga tillbaks är de ändå inte värda att ha som vänner då, eller hur?
KurtKlasKarlsson:

är det något jag inbillar mig eller är det så det ofta är?


Jag har varit med om samma sak. Hamnade i en klass med fjortisar som skiter i skolan och bara pratar om alkohol, ciggareter, pojkvänner, fester och andra äckliga, syndiga fjortisigheter, dessutom var det nästan bara tjejer i den klassen. Kännde mig väldigt utanför. :[

Men på gymmnasiet kan man ju välja olika program, och då kanske man förhoppningsvis har tur och slipper alla fjortisar och hamnar bland bara plugghästar som en själv. :)
Tözen:

Beror på,om du är pluggis OCH ful så blir du troligen utanför,om du är pluggis,ful OCH allmänt konstig så blir du defenetivt utanför.


Självklart bara om dina klasskamrater inte är fula, allmänt konstiga och pluggisar. Man har mest kompisar i sin egen kategori tror jag.