Forumet - Bra levnadsstandard utan att jobba, skulle du ändå jobba?

Bra levnadsstandard utan att jobba, skulle du ändå jobba?

3317 0 189
Om ni hade bra levnadsstandard men inte behövde arbeta, skulle ni ändå arbeta med något?

Spana också in:


Razor: Känn hur du vill, jag är intresserad av vad folk tycker. På vilket sätt har jag förvanskat något?
Först ifrågasätter jag sanningens egenvärde (ska inte behandlas här) och då skapar du en poll om vad man väljer mellan ideologi och fakta, en uppenbart simplifierad version av problematiken. Sedan framhåller Rödingadjäveln att man i ett kommunistiskt samhälle inte skulle behöva jobba i lika hög utsträckning och att förvärvsarbete skulle vara avskaffat, och då skapar du den här pollen.

Nachac: Först ifrågasätter jag sanningens egenvärde (ska inte behandlas här) och då skapar du en poll om vad man väljer mellan ideologi och fakta, en uppenbart simplifierad version av problematiken. Sedan framhåller Rödingadjäveln att man i ett kommunistiskt samhälle inte skulle behöva jobba i lika hög utsträckning och att förvärvsarbete skulle vara avskaffat, och då skapar du den här pollen.
Det är inte på något sätt förvanskat. Jag är mer intresserad av vad folk tycker än vad du och Rödinga tror att folk tycker. Samt, Rödingajäveln skrev om att man inte ska behöva arbeta alls i ett optimalt kommunistiskt samhälle, inte att man bara ska minska på arbetstiden.

Razor: Samt, Rödingajäveln skrev om att man inte ska behöva arbeta alls i ett optimalt kommunistiskt samhälle
Han skrev bestämt att mycket skulle automatiseras, många jobb skulle avskaffas och det lilla som var kvar skulle vi dela på.
Razor: Det är inte på något sätt förvanskat. Jag är mer intresserad av vad folk tycker
Efter att du formulerat frågan så det passar din uppfattning.

Razor:
Man kan alltid göra någonting, men frågan är om man vill arbeta eller ha hobbyverksamhet när och hur man vill.
 Frågan är ju om man vill göra någonting trots att man redan har en ickeprestationsbaserad  inkomst, inte om man kan göra någonting. Nu snurrar du väl ändå till det.
Jag de flesta skulle nog jobba, åtminstone deltid, om de fick lön för det. Och kanske mer om de fick ännu mer för det. Den detaljen glömde du.

Razor: Ja, jag skulle ändå arbeta DELTID

alltså man skulle ju vilja sysselsätta sig med något konstruktivt en del av tiden, typ fem-sex timmar om dagen kanske. finns det något jobb som behöver utföras då så hade man ju känt sig behövd och sånt.

hade man haft den här situationen under kapitalism hade man förstås försökt uträtta saker utan att ta betalt för det.

Nachac: Han skrev bestämt att mycket skulle automatiseras, många jobb skulle avskaffas och det lilla som var kvar skulle vi dela på.
Fel! Han skrev, kan vi dela på vilket betyder att det är frivilligt. För övrigt Nachac finns det ingenting sådant som har ett egenvärde då det ej existerar objektiva värden så sluta jävlas med dina ifrågasättanden, tack.

isola: Frågan är ju om man vill göra någonting trots att man redan har en ickeprestationsbaserad inkomst, inte om man kan göra någonting. Nu snurrar du väl ändå till det.
Ja jo.

isola: Jag de flesta skulle nog jobba, åtminstone deltid, om de fick lön för det. Och kanske mer om de fick ännu mer för det. Den detaljen glömde du.
Jag ville lämna det hela mer öppet så att folk kunde komma med egna förslag på lösningar.
Tror att servicen skulle försämras i ett kommunistiskt samhälle.  När det är privat ägt och vinstdrivande är man beroende av att tillfredsställda kunderna. När min farsa var i nåt kommunistiskt ställe (tror kuba), så var det väldigt långsam och dålig service på alla ställen. Glad