Forumet - Bra micro-usb-laddare

Bra micro-usb-laddare

525 0 14
Jag har precis köpt mig en San Francisco (smartphone) från Storbritannien, och den väggladdare som följer med fungerar då givetvis inte i våra svenska uttag. Att ladda via dator fungerar visserligen, men man begränsas då till 0.5 Ah (gentemot 1Ah via vägguttag).

Då jag råkar inneha ett presentkort på Netonnet så tänkte jag köpa mig en laddare därifrån, men av någon anledning så vägrar de skriva ut huruvida deras laddare kan leverera 1 Ah eller ej. Således undrar jag om någon av er autister besitter kunskap om de laddare som där erbjuds.
Hampie:

Annars kan du ju bara köpa en UK->Resten av EU-konverterare? Sådana finns ju att köpa för en relativt billig peng.


Har redan. Men känns jobbigt att släpa runt på laddare + sådan. Går ju bra när man bara är hemma, men drygt om man ska åka någonstans. Speciellt när en svensk laddare kostar typ 100-150 spänn.

Hampie:

Bild?


http://www.phonesreview.co.uk/2010/09/21/orange-uk-unveils-android-2-1-san-franc...

Spana också in:

Lounge fact:

Vad är skillnaden mellan 1Ah och 0.5 Ah?


0.5 Ah. [crazy][crazy][crazy]

Amperetimme är mängden ström som kan levereras på en timme (finns säkert någon ordentlig definition för de som kan ellära, men det är så jag har förstått saken i alla fall). Så teoretiskt sett så laddas en mobil dubbelt så fort med en laddare som kan leverera 1Ah än med en som levererar 0.5Ah.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Macktorsken:

Har inte clas ohlsson massor av sådant?


Vet inte just CO, men det finns på flera andra ställen. Ville bara helst använda netonnet så att jag får använda det här presentkortet jag har. Annars kommer det bara att ligga och skräpa till det expirerar.
Åtta:

.


Aha [wink] men är det tiden du besparar som du är ute efter eller är det nyttigt för batteriet livslängd typ? När jag köpte min androidmobil så sa hon i butiken att jag skulle ha i laddaren 15 timmar i sträck oavsett om det stod att den var färdigladdad eller ej, batteritiden håller tydligen längre då [crazy]
Macktorsken:

Som jag har förstått det så behöver du en "adapter liknande" sak som gör som att du kan ladda din mobil i vägguttag?


Jag behöver en laddare. Det kan vara antingen direkt vägguttag → microusb (hane), eller vägguttag → vanlig usb hona.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Lounge fact:

men är det tiden du besparar som du är ute efter eller är det nyttigt för batteriet livslängd typ?


Tiden. Betvivlar att det har någon betydelse för batteriets livslängd.

Lounge fact:

När jag köpte min androidmobil så sa hon i butiken att jag skulle ha i laddaren 15 timmar i sträck oavsett om det stod att den var färdigladdad eller ej, batteritiden håller tydligen längre då


Tror att hon bara är dum i huvudet.