Forumet - bra skräckromaner efterlyses!

bra skräckromaner efterlyses!

180 0 13
Vi har fått en uppgift på svenskan att läsa en bok som tillhör den genre som man mest sällan/aldrig läser. Därför ska jag läsa en skräckroman och jag funderar på att läsa Människohamn eller Låt den rätte komma in av John ajvide lindqvist. Har någon läst dom och vad tycks i så fall? Eller vet du någon annan bra skräckroman som du kan tipsa om?

Spana också in:

Victor Ahlén:

Någon vilket jag skulle rekommendera starkt är antagligen Metro 2033. En aning alternativ och post-apokalyptisk bok med hisnande delar för den känsliga. Som sagt rekommenderas.


Fast den funkar inte om man som jag är dum i huvudet eller som en generell halvlat gymnasist inte är för entusiastisk (eller känner stark olust) inför tvångsläsande relaterat till gymnasiekurser.

Sträckplöjde Ajvides senaste på några timmar, resp. har inte pallat längre än till sida 105 på Metro 2033 än. Jävla seg handling för slösinnade mig (Så mycket text, inga bildärrrrr. [cry]). Fast om de där hisnande delarna verkligen är hisnande kanske jag skall gå och fortsätta tugga den...

ilse:

Därför ska jag läsa en skräckroman och jag funderar på att läsa Människohamn eller Låt den rätte komma in av John ajvide lindqvist. Har någon läst dom och vad tycks i så fall? Eller vet du någon annan bra skräckroman som du kan tipsa om?


Jag föredrar Hanteringen av odöda av samme författare framför de där två titlarna. Människohamn är ba' fö' flummig.