Forumet - Bra videoredigeringsprogram?

Bra videoredigeringsprogram?

3050 1 19
På torsdag flyttar mina två bästisar in hos mig och vi har tänkt fördriva tiden genom att pyssla med roliga videos. Men jag skulle vilja kunna redigera dem vettigt och ha något roligt program som gör att jag kan lägga in coola visuella effekter av olika slag! Tänker mig lite glitter här och där eller bilder in i rutan om det ska se ut som att vi gör nyhetsprogram eller så.

Finns det något sådant därute som är lätt att förstå sig på och trevligt att arbeta med? [cute]

Spana också in:

Olycklig:

Sony Vegas:


Har hört mycket bra om detta. Jag är rätt bra på att lära mig själv program när jag fått sitta och titta igenom alla möjligheter, men kan du berätta mer om det ändå? Hur svårnavigerat är det? Betalade du för det eller tog du till andra medel för att få hem det? [blush]

Vill ju ändå ha det rätt simpelt, ska inte precis klippa in bilexplosioner eller så. Men tänk att kunna dra med fingret i luften och få sparky-glitter att följa med fingret, som i Sabrina Tonårshäxan typ!
timeisrunningout:

Aaah ja det är dyrt ja.


Finns ju alternativa vägar att ordna det gratis på [cute]
Även billigare versioner för hemmabruk om man av någon anledning verkligen vill betala för det, dock mindre funktioner.

Pinnacle Studios är ett ganska lätt hanterat program. Det brukar jag använda när jag redigerar filmklipp.
timeisrunningout:

Hur svårnavigerat är det?


Sony Vegas är ganska lättnavigerat men vill man bli bra och lära sig alla små detaljer så får man lägga ner lite tid på att lära sig hur allt funkar ^^ Typ som all andra redigerings program.

Alla Videoredigerings program tar lite tid att lära sig om man vill göra specialeffekter då man måste in i konstiga inställningar och leka, Men det finns mycket kul man kan göra om man söker guider på internet. Jag vet inte om man kan göra glitter tjosan i Sony Vegas utan att leka med andra program för att få fram material som man kan leka med i Sony Vegas.

Annars så hittade jag den här för Adobe after effects:
Det var ju en ganska snygg effekt, nästan som sabrinas glitter tjosan ^^
timeisrunningout:

Meh, att tycka att man kan åstadkomma vettiga resultat med WMM är väl ungefär vad min mormor som är datanybörjare skulle tycka. WMM kan ju på sin höjd göra klippen svartvita och hjälpa till med klippningen, men det var ju inte ens i närheten av det jag efterlyste.


Om man vill ha något som är enkelt att använda och man inte är så erfaren av videoredigering så tycker jag nog att WMM ändå är det bästa alternativet. Att rekommendera t.ex Sony Vegas till en nybörjare är som att rekommendera en som går första terminen på läkarlinjen till att utföra en avancerad hjärnoperation.
Ganon:

Om man vill ha något som är enkelt att använda och man inte är så erfaren av videoredigering så tycker jag nog att WMM ändå är det bästa alternativet. Att rekommendera t.ex Sony Vegas till en nybörjare är som att rekommendera en som går första terminen på läkarlinjen till att utföra en avancerad hjärnoperation.


Men det där är ju ett jätteknasigt resonemang av två orsaker. Dels har jag redan förklarat att WMM inte kommer kunna ge mig de effekter och redigeringsmöjligheter jag behöver och vill ha, dels kommer jag ju inte utvecklas om jag inte får ett nytt program att arbeta med. Man kan ju inte stanna kvar på nybörjarnivån för alltid bara för att man är nybörjare, då utvecklas man inte.

Så nu har vi alltså konstaterat att WMM inte är tillräckligt och du anser att Sony Vegas är för avancerat. Har du något mellanläge att komma med?